Марія Шарапова / REUTERS

Відома російська тенісистка Марія Шарапова оголосила про завершення кар'єри.

Про це 32-річна Шарапова заявила у своїй колонці на сайті vanityfair.com.

"Як попрощатися з єдиним життям, яке ти коли-небудь знала? Як піти з кортів, на яких тренувалася з самого дитинства, від гри, яку любиш, яка принесла тобі приховані від усіх сльози і невимовну радість? Залишити спорт, де ти знайшла родину і шанувальників, які були за тебе горою більше 28 років? Для мене це в новинку, так що вибачте мене. Теніс, прощавай", - написала Шарапова.

Відео дня

Також росіянка розмістила в Instagram своє дитяче фото з ракеткою.

Читайте такожЛегендарний воротар Касільяс заявив про намір стати керівником іспанського футболу

Шарапова є переможницею п'яти турнірів "Великого шолома" в одиночному розряді, а також Підсумкового турніру WTA-2004. Також в її активі срібна медаль Олімпіади-2012. Всього на рахунку росіянки 36 титулів на турнірах WTA.

В березні 2016 року в допінг-пробі Шарапової був виявлений мельдоний, через що росіянка була відсторонена на 15 місяців.

Свою останню перемогу на турнірах WTA Шарапова здобула в 2017 році, вигравши змагання в китайському Тяньцзіні. На Australian Open-2020 роки вона вибула в першому колі.

Раніше УНІАН також повідомляв про те, що українська тенісистка Еліна Світоліна в Катарі зустрілася з відомим футбольним тренером.