Українські тенісисти будуть брати участь у всіх розрядах олімпійського турніру в Ріо / rio2016.com

Керівник Антидопінгового агентства США (USADA) Тревіс Тайгерт незадоволений рішенням Міжнародного олімпійського комітету допустити російських спортсменів до участі в ОІ-2016 в Ріо-де-Жанейро, повідомляє Апостроф з посиланням на USA Today.

"Перед вами виступили чисті спортсмени, які розповіли правдиві історії. Вони служать для нас провідною зіркою і дають мотивацію в боротьбі за чистий спорт і права чесних спортсменів. Щоб боротися з обманом, потрібно розуміти, де і що пішло не так. У нас є приклад існування державної системи вживання допінгу в Росії, яка заохочувалася владою і включала в себе більше тисячі спортсменів з 30 видів спорту. Через це дві Олімпіади виявилися зіпсованими. МОК не застосував санкції щодо Росії, незважаючи на явні докази та заперечення чистих спортсменів зі всього світу. Тому в Ріо-де-Жанейро виступили десятки російських спортсменів, які не пройшли перевірки на допінг, яка заслуговує довіри", - говорить Тайгерт.

Читайте такожРосійських легкоатлетів зобов'язали повернути 23 медалі Олімпійських ігор Пекіна-2008 і Лондона-2012 Напередодні ОІ-2016 Міжнародний олімпійський комітет прийняв рішення допустити росіян до змагань незважаючи на доповідь Незалежної комісії WADA

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, в Ріо росіяни завоювали 56 медалей - 19 золотих, 18 срібних і 19 бронзових.