SET University надає можливість безкоштовно отримати знання у галузі кіберзахисту. Про це повідомив на своїй сторінці у соцмережі один зі співзасновників SET University Сергій Токарєв.

Навчання відбуватиметься в рамках програми SET Scholarship, яка створена за підтримки меценатів. Мета цієї ініціативи – розширити можливості українців у IT-сфері. Студенти, що долучаться до SET Scholarship, зможуть отримати навчальні гранти для проходження мікромагістерських та магістерських курсів. Серед викладачів будуть визнані експерти з кібербезпеки, які працюють у топових IT-компаніях, а також професорі вітчизняних та іноземних ВНЗ. Навчальний план розроблений з урахуванням міжнародних стандартів, провідних стратегій аналізу кіберзагроз та захисту даних. 

Особисто Сергій Токарєв має намір профінансувати п’ять місць в межах першої навчальної програми Information and Cybersecurity Management. Це мікромагістерський курс, створений спільно з українським офісом ISACA (Information Systems Audit and Control Association) – міжнародної асоціації, що об’єднує провідних експертів у галузі IT-безпеки та управління ризиками. Мета цієї програми – ознайомити студентів з найсучаснішими тенденціями у сфері кібербезпеки та навчити ефективним методикам захисту компаній від кіберзлочинців. 

Відео дня

Команда університету має на меті виростити нову генерацію технічних талантів в Україні. Вона планує розширити цю програму та створити декілька нових, тому запрошує підприємців, організації, фонди долучитися до ініціативи зробити сучасне IT-навчання доступним для якомога ширшого кола наших співвітчизників. 

Сергій Токарєв зауважив, що якісна освіта завжди була і буде актуальною: "У будь-яку епоху, у будь-якій місцині до світлого майбутнього суспільство рухали кмітливці. Тому я вірю, що будь-який вклад в освіту сьогодні — це вклад у швидке відновлення України".

На отримання стипендії можуть претендувати:

  • Військові, які служать в ЗСУ, НГУ або ССО;
  • IT-спеціалісти, долучені до кіберармії;
  • Внутрішньо переміщені особи та громадяни, які постраждали від війни, або були змушені залишити свої домівки через окупацію;
  • Держслужбовці.

Заявки на стипендію приймаються до 13 лютого. З деталями та умовами можна ознайомитися за посиланням.

***

SET University – це український технологічний університет нового покоління, який надає освітні можливості українським студентам у всьому світі. З початком повномасштабного російського вторгнення у університеті розробили низку освітніх програм, спрямованих на популяризацію та покращення якості IT-освіти серед співвітчизників, перебуваючих в країні або змушених виїхати за кордон, а також на допомогу стартапам та фірмам-початківцям. SET University є частиною екосистеми Roosh, котру заснував Сергій Токарєв.