У месенджерах найбільше українців читають "Блискавку", "Труху" та УНІАН / фото ua.depositphotos.com

Найпопулярнішими інформаційними каналами в месенджерах є "Блискавка", "Труха" та УНІАН. Найбільше всього українці читають "Блискавку" - канал у Viber де вже 3,7 млн підписників.

Про це стало відомо із щорічного дослідження USAID-Internews передає Детектор медіа.

"Труха", "Блискавка", УНІАН — найбільш популярні джерела новин для українців під час війни.Про це свідчать дані щорічного дослідження USAID-Internews  "Ставлення населення до медіа та споживання різних типів медіа 2022", йдеться у новині на Детектор медіа.

Відео дня

Лідером для тих хто споживає новини в Telegram є канал "Труха" (16%), на другому місті УНІАН (12%), на третьому – ТСН та "Украина сейчас" (7%). У Facebook – ТСН (10%), Obozrevatel 4%), Володимир Зеленський (4%) та Українська правда (4%).В YouTube – ТСН (15%), 24 канал (8%), Олег Жданов (6%), Фейгин Live (5%), Аlexey Arestovych (5%). 

Щодо Viber, то тут лідирує "Блискавка" - наразі в канала вже є 3,7 млн підписників.

"Абсолютним лідером у Viber є канал "Блискавка" (41%).  За ним йде Країна_інфо (12%) та Obozrevatel (3%). ПО 2% мають Суспільне, ТСН новини, Украина сейчас, Інформаційна оборона України, Україна онлайн", - повідомляється в дослідженні USAID-Internews.