В OpenAI анонсували відкритий доступ до генератора відео, дозволять навіть контент для дорослих

Для наавчання використовувались загальнодоступні або ліцензовані дані.

Головна технічна директорка OpenAI Міра Мураті заявила, що генератор гіперреалістичних відео Sora буде доступна в цьому році.

В інтерв'ю The Wall Street Journal вона зазначила, що це, можливо, станеться вже за кілька місяців. Крім того, OpenAI планує також додати аудіодоріжки до згенерованих відео і надати користувачам змогу редагувати готові ролики.

"Ми намагаємося з’ясувати, як використовувати цю технологію як інструмент, за допомогою якого люди зможуть редагувати та створювати", — каже Мураті.

Крім того, у компанії припускають, що цей генератор відео буде використовуватись навіть для створення контенту для дорослих.

"Я не впевнена. Ви можете собі уявити, що є творчі умови, в яких художники можуть захотіти мати більше контролю над цим. Зараз ми працюємо з митцями, творцями з різних сфер, щоб з’ясувати, що корисно, який рівень гнучкості повинен забезпечувати інструмент", — відповіла директорка на питання про можливість редагування зображення оголених людських тіл.

Також у неї поцікавились, які дані OpenAI використовувала для навчання цієї моделі. Мураті відповіла, що "це були загальнодоступні або ліцензовані дані", зокрема, з Shutterstock. При цьому вона не уточнювала, чи використовувалися відео з YouTube, Facebook чи Instagram.

Приклади роботи Sora

Як відомо, Sora – не перша нейромережа, що генерує відео. Минулого літа творці Stable Diffusion відкрили доступ до своєї нової нейромережі Gen-2. Вона також може створювати відео по текстовому опису, але якість та деталізація у неї не такої гарної якості.

Існує й нейромережа, що генерує музику по текстовому опису. Цей сервіс стане в пригоді для створення фонової музики для подкастів або відео, щоб не порушувати авторське право відомими піснями.

Вас також можуть зацікавити новини: