ШІ-генератор відео Runway Gen-2 став доступний всім користувачам / Скріншот

Компанія Runway, яка розробила надпопулярну нейромережу для генерації зображень за текстовим описом Stable Diffusion, відкрила доступ до своєї нової нейромережі Gen-2, що вміє генерувати аналогічним чином, але вже короткі відео.

Випробувати Gen-2 можна через сайт Runway або додаток для iOS. В сумі на один обліковий запис поки дають "погратися" тільки на 105 секунд. 

Працює нейромережа просто: потрібно ввести текстом свій запит англійською мовою та дочекатися генерації. Поки якість відеороликів і деталізація об'єктів залишається невисоким, але, як можна бачити на прикладі ШІ-генераторів зображень – це лише справа часу.

Демонстрація нейромережі Gen-2:

У Runway переконані, що їх нова нейромережа зробить в генерації роликів такий же фурор, як Stable Diffusion – в генерації зображень. За словами розробників, "2023 рік стане роком відео", а в недалекому майбутньому за допомогою ШІ буде генерувати значна частина відеоконтенту у фільмах, телесеріалах та іграх.

Зауважимо, що Gen-2 – не перша нейромережа, що генерує відео. Минулого року Meta представила свою нейромережу Make-a-Video. Вона теж створює відеоролики з тексту, серії фотографій або на основі іншого відео. Однак нейромережа для масового користування поки недоступна.

Нагадаємо, раніше розробники Adobe додали в Photoshop свою нейромережу – тепер для роботи з фотошопом не потрібні навички дизайнера. З її допомогою можна кількома кліками поміняти фон, додати на фото будь-які об'єкти, а також "домалювати" межі кадру.

Вас також можуть зацікавити новини: