Як користуватися PowerBank: нюанси, про які знають не всі

Щоб Повербанк прослужив довго і мав велику потужність, потрібно знати кілька правил поводження з цим пристроєм.

Повербанк - незамінна річ для всіх українців, адже відключення електроенергії загрожує всім регіонам. Пристрій дозволяє зарядити телефон навіть без світла і завжди залишатися на зв'язку зі своїми близькими. Рекомендується мати хоча б один такий пристрій на сім'ю – в критичний момент він вас дуже виручить. УНІАН назвав кілька порад щодо використання Повербанку та описав поширені помилки.

Як вибрати Повербанк для покупки

Повербанки бувають різних потужностей - від 1000 до 50000 mah. Цей показник впливає на те, скільки разів можна зарядити телефон від пристрою. Для звичайного побутового використання досить потужності 10000 mah. Також у Повербанка може бути один або два USB-роз'єми, щоб заряджати відразу два телефони.

Для покупки краще вибрати Повербанк від великої фірми з гарантією виробника. Такі пристрої коштують дорожче, але мають велику ємність і більш безпечні у використанні.

Як зарядити Повербанк, щоб збільшити ємність

Щоб Повербанк накопичив енергію, його потрібно зарядити від комп'ютера або підключити до розетки через адаптер для USB. Рівень заряду показують індикатори на пристрої. На Повербанках є 4 світлодіоди – кожен відповідає за 25% заряду. Якщо горять всі 4 лампи – Повербанк повністю заряджений. При цьому пристрій може саморазряджатися навіть якщо ним не користуються.

Щоб збільшити максимальну потужність Повербанка, рекомендується провести 3 повних циклу зарядки, тобто повністю розрядити пристрій зарядити до 100% три рази поспіль. Це допоможе пристрою "нагадати" про його заряд і використовувати батарею на повну.

Що не можна робити з Повербанком

Правила поводження з Повербанком прості, але важливі. Нехтування ними загрожує поломками пристрою і пожежною небезпекою.

  • Зберігайте пристрій подалі від дітей і тварин.
  • Не залишайте Повербанк під прямими сонячними променями і біля гарячих предметів.
  • Для безпечної зарядки пристрою потрібне свіже повітря. Не можна заряджати телефон під подушкою або в кишені.
  • Відключайте Повербанк від мережі, коли він повністю зарядиться. Не залишайте його підключеним до кабелю.
  • Не користуйтеся телефоном, поки він заряджеться від Повербанку. Це може пошкодити USB-роз'єм.

Якщо Повербанк не заряджає телефон

Зазвичай щоб телефон почав заряджатися від Повербанка, досить просто підключити кабель до телефону. Поширена проблема з Повербанками - коли пристрій підключений до телефону, але не заряджає його. Це може статися через погану сумісність телефону з пристроєм. Щоб вирішити проблему, натисніть на кнопку включення на Повербанку після приєднання кабелю.

Вам також може бути цікаво: