Тепер не лише для екстрених дзвінків: Apple розширила можливості супутникового зв'язку

iPhone 14 – це смартфон з найкращим камерним модулем, найяскравішим дисплеєм та потужним процесором. Проте експерти наголошують на ще одному напрямку – це зв'язок. А за умов постійного відключення світла саме цей момент відіграє ключову роль. Чому смартфон від Еппл дозволить вам залишатися на зв'язку більше, ніж інші смартфони? Розповідаємо. 

Якісний зв'язок: мобільний, бездротовий інтернет і навіть супутниковий

Відео дня

iPhone 14 Pro отримав оновлений модуль wifi, швидкість з'єднання стала набагато вищою за рахунок збільшеної пропускної спроможності. Доробки отримав і модуль блютуз, тому робота бездротових аксесуарів буде більш стабільною. Що стосується стільникового зв'язку, є підтримка 5G - втім, здивувати цим сьогодні будь-кого складно.

Перейдемо до інновацій – Еппл вперше оснастила свої смартфони модулями супутникового зв'язку та спеціально для цього навіть запустила власні супутники до космосу. Спочатку ця опція мала працювати тільки при екстрених викликах – при використанні Crash Detection. Ця функція автоматично визначає момент аварії і відразу надсилає сигнал СОС до екстрених служб. При неможливості підключення до мобільної мережі смартфон підключався до супутника. Однак уже зараз потужність супутникового зв'язку розширилася, і в США і Канаді супутниковий зв'язок доступний не тільки в надзвичайних ситуаціях. У Європі, і відповідно до України, вона з'явиться трохи пізніше – виробник обіцяє не затягувати з інноваціями. 

Збільшена автономність та бездротова зарядка

iPhone 14 Pro Max отримав автономний час роботи до 30 годин під час безперервного перегляду відео в інтернеті. Це стільки ж, як і в попередньому поколінні, проте не варто говорити, що виробник не допрацював у новому поколінні свій акумулятор. Оскільки його потужності та функціонал значно розшився, від девайсу потрібно більше енергії, і без оновлення акумулятора та ядер енергоефективності процесора він розряджався б набагато швидше.

Для заряджання виробник пропонує користуватися бездротовою магнітно-індукційною зарядною системою MagSafe. Традиційний дротовий пристрій підтримується, однак у комплектацію не входить – його потрібно купувати окремо. Є функція швидкого заряджання – 50% повністю розрядженого акумулятора заповнюється за півгодини. 

Придбати не тільки Айфон на найкращих умовах допоможе мережа магазинів Apple у Києві My Cloud Store. Тут чесні ціни, офіційні гарантії якості та швидка доставка по всій Україні. Більше інформації на сайті компанії.