Прогнози невтішні: помітних змін в лінійці iPhone 16 чекати не варто

Негативно оцінюються перспективи Mac, iPad та інших сервісів.

Незважаючи на низку цікавих чуток про iPhone 16, фахівці інвестиційної компанії Barclays переконані, що айфони 2024 року запропонують мінімальні зміни у порівнянні з iPhone 15.

Експерти вважають, що продажі Мас і iPad теж почнуть сповільнюватися, негативно оцінюються і перспективи сервісів компанії: наприклад, Apple TV+, за оцінками Barclays, Apple втрачає близько $6 млрд на рік через відсутність масштабу і високу вартість контенту.

У зв'язку з цим в Barclays знизили цільову ціну акцій Apple на один долар – з $161 до $160. При цьому аналітики зауважили, що акції техногіганта знаходяться на низькому рівні, і поліпшення ситуації в найближчі роки не очікується.

Наші перевірки обсягу та асортименту iPhone 15 залишаються негативними, і ми не бачимо жодних особливостей чи оновлень, які могли б зробити iPhone 16 більш привабливим – випливає з дослідницької записки Barclays.

Вихід нових айфонів традиційно очікується у вересні. Показово, що ще до виходу iPhone 15 у мережі почала з'являтися інформація про iPhone 16. І, якщо поточні айфони були мінорним оновлення, то серія 2024 року, за чутками, повинна принести низку нововведень: від збільшення розмірів до появи штучного інтелекту.

Також є інформація, що очікуваний багатьма iPhone Ultra знову не вийде в 2024 році. Ймовірно, розширення поточної лінійки відбудеться тільки з виходом iPhone 17. Приставкою "ультра" Apple хоче ще сильніше виділити преміальність найтоповішого Айфона в лінійці, як це зазвичай роблять Android-виробники.

А тим часом Apple готується до весняної презентації 2024 року. Там повинні показати нові ноутбуки та планшети. За чутками, iPad Pro отримають наймасштабніший апгрейд за останні 5 років.

Вас також можуть зацікавити новини: