iPhone 16: що відомо про майбутню лінійку майже за рік до анонсу / фото MacRumors

Ще до виходу iPhone 15 в мережі почала з'являтися інформація про iPhone 16. На відміну від поточного покоління, в наступних айфонах змінитися має майже все, від дизайну до появи штучного інтелекту.

Ми постаралися зібрати все, що вже відомо про молодші і старші моделі iPhone 16 й чому експерти радять дочекатися їх, замість купівлі iPhone 15.

Відео дня
Фанатський концепт iPhone 16 Pro з новим дизайном камери

Насамперед дизайн. Експериментувати Apple навряд чи буде, тобто ми отримаємо ті ж плоскі рамки і скляний задник, 2 і 3 камери в залежності від моделі. Dynamic Island теж нікуди не дінеться, однак були чутки, що компанія тестує версію iPhone 16 Pro, в якій замість "острівця" використовується круглий виріз в екрані під селфі-камеру. Але навряд чи це станеться в найближчі кілька років. 

А ось розміри екранів iPhone 16 Pro і 16 Pro Max збільшаться – вперше за багато років. Розмір складе 6,3 і 6,9 дюйма відповідно. Таким чином, ми отримаємо практично міні-планшет. 

iPhone 16 Pro Max і 15 Pro Max / рендер Phone Arena

За свіжими чутками, всі чотири моделі iPhone 16 будуть оснащені процесором A18. Як відомо, в останніх поколіннях новітні чипсети Apple були ексклюзивними для Pro-версій iPhone. Тепер же, судячи з усього, компанія переглянула стратегію.

У 2023 році в Pro-моделях з'явилася нова кнопка "Дія" на корпусі, і багато хто каже, як незручно з її допомогою знімати на камеру. У 2024 році з'явиться ще одна кнопка – причому у всіх смартфонів. Новий елемент буде відповідати за запуск камери і зйомку відеороликів. 

Говорячи про камери, великого оновлення для iPhone 16 і 16 Plus не очікується – базові моделі тільки в цьому році отримали новий сенсор на 48 Мп. Зате прокачають камеру "прошок" – разом з ширококутним 48-мегапіксельним об'єктивом вони отримають ширококутний сенсор з такою ж роздільною здатністю А в iPhone 16 Pro встановлять об'єктив з 5X оптичним збільшенням, який є ексклюзивом iPhone 15 Pro Max.

Apple після проблем з iPhone 15 Pro переробить систему охолодження в iPhone 16. У нових айфонах компанія перейде на графен, завдяки якому вони не перегріватимуться навіть при пікових навантаженнях. Також це вплине на збільшення ємності і терміну служби батареї.

Нарешті, iOS 18 принесе найбільше за останні роки оновлення, при цьому велика частина нових "фішок" буде ексклюзивом для iPhone 16. Вже відомо, що головною особливістю ОС стане вбудована підтримка штучного інтелекту: в iOS буде вбудований чат-бот на зразок ChatGPT, а Siri помітно "прокачають".

Але за ці апгрейди вже доведеться платити користувачам. Як відомо, Apple в цьому році не підвищувала роздрібні ціни на жодну зі своїх моделей iPhone, тому в 2024 році компанії доведеться переглянути прайс-лист, через що нові айфони подорожчають.

А тим часом Apple готується до весняної презентації 2024 року. Там повинні показати нові ноутбуки та планшети. Останні отримають наймасштабніший апгрейд за останні 5 років.

Вас також можуть зацікавити новини: