Microsoft "лякає" користувачів неполадками в Windows при видаленні браузера Edge

Компанія різними хитрощами просуває свій фірмовий браузер, заснований на Chromium.

Останнім часом Microsoft занадто активно просуває свій браузер Edge і всіма способами відмовляє користувачів від використання конкурентних продуктів. Раніше компанія почала позначати Chrome як шкідливий файл при спробі його завантажити.

А нещодавно, наприклад, також стало відомо, що при спробі видалити Edge, користувачі стикаються з новим "лячним" попередженням. Про це повідомляє видання ITHome.

Тепер в момент спроби видалити Edge вискакує вікно системи, яке попереджає, що додатки та віджети, засновані на цьому браузері, після видалення можуть не працювати або працювати некоректно.

Користувачів, які натиснули на посилання "Дізнатися більше" у вікні, перенаправляють на сторінку підтримки, створену 7 серпня 2023 року.

На цій сторінці сказано, що Microsoft Edge "це більше, ніж просто веб-браузер". Це також платформа для багатьох додатків та віджетів, якими ви користуєтесь щодня, зокрема Новини, Погода, Календар тощо. Всі вони розроблені для тісної інтеграції з браузером Edge, щоб надати користувачам найкращий досвід.

До цього також Microsoft намагалась ускладнити систему зміни використовуваного браузера за замовчуванням. А в травні цього року і зовсім "зламала" Chrome для просування свого браузера.

Chrome помітно випереджає будь-який інший браузер

Дані за червень 2023 року показують, що Chrome займає майже 65% браузерного ринку. Другим за популярністю браузером є Safari з набагато скромнішими 19,9%. Замикає трійку лідерів Microsoft Edge з часткою ринку всього 5%.

Якщо подивитися дані по браузерах для ПК, то у Chrome частка становить і зовсім 70%, на 2-му місці Safari (13%), на третьому – Edge (10,75%). Ситуація на ринку браузерів кардинально не змінюється вже пару років, тому Microsoft різними прийомами намагається переманити користувачів Google Chrome.

Вас також можуть зацікавити новини: