"Полагодь сам": у Nokia вийшов смартфон, який можна відремонтувати вдома (фото)

За словами виробника, це перший ремонтопридатний смартфон 5G на ринку.

Компанія HMD Global представила під брендом Nokia новий смартфон G42, головною особливістю якого є його ремонтопридатність. За словами виробника, це "перший ремонтопридатний смартфон 5G на ринку".

Апарат створений за підтримки фахівців iFixit, які розбирають смартфони, тестуючи їх рівень ремонтопридатності. В Nokia G42 5G будь-який користувач без проблем зможе замінити дисплея, акумулятор і інші компоненти, які частіше за інших виходять з ладу, повідомляє Android Authority.

Так, акумулятор Nokia G42 5G можна самостійно поміняти за 5 хвилин, а заміна розбитого екрана займе 20 хвилин. Зазначається, що на інших моделях виробника аналогічний процес зайняв би близько півтори години в сервісному центрі.

Офіційні запчастини для смартфона можна буде замовити на сайті iFixit разом з усім необхідним для ремонту, і самостійно відремонтувати свій девайс без походу в сервіс. Їх вартість становитиме від 19 до 45 євро (~800-1800 грн).

З технічної точки зору – модель є бюджетною:

  • Екран: 6,56-дюймовий IPS з частотою оновлення 90 Гц.
  • Процесор: Snapdragon 480 Plus.
  • Пам'ять: 6 ГБ оперативної пам'яті та 128 ГБ ПЗУ.
  • Батарея: 5050 мАг з підтримкою дротової зарядки потужністю 20 Вт.
  • Камера: потрійна (50+2+2 Мп), "фронталка" – 8 Мп.

Є і сканер відбитків пальців, підтримка Bluetooth 5.1, Wi-Fi 6 і NFC, а також захист від вологи і пилу за стандартом IP52. Виробник обіцяє підтримку запчастинами протягом 5 років і два роки оновлень Android (три роки патчів безпеки). 

Новинка вже доступна для покупки в країнах Європи за ціною від 229 євро (близько 9200 грн), що в цілому непогано для подібного класу і європейського ринку.  

Нещодавно Nokia також випустила сучасний кнопковий телефон з потужною батареєю дешевше $30. За запевненням виробника, одного заряду батареї вистачить на кілька днів.

Раніше УНІАН писав про найбільш "довговічні" навушники в світі. Якщо якийсь компонент в них зламається, можна буде купити новий на сайті виробника і самому замінити. Поміняти можна все: від амбушур і динаміків, до портів і акумулятора

Вас також можуть зацікавити новини: