Nokia випустила новий кнопковий телефон з TE і пристойним акумулятором / фото Nokia

Легендарний бренд Nokia, власником якого сьогодні є HMD Global, представила в Китаї кнопковий телефон Nokia 105 4G (2023). Це спадкоємець однойменної моделі 2021 року.

Головні відмінності Nokia 105 4G (2023) від попередника – підтримка Bluetooth 5.0 (завдяки чому до телефону можна підключати бездротові навушники) і більш потужний акумулятор. Його місткість зросла з 1 020 до 1 450 мАг, тобто на 42%, повідомляє портал Gizmochina.

Разом з тим телефон має вбудовану гру "Змійка", ліхтарик, FM-радіо, підтримує дві SIM-карти, мережі 4G і функцію голосового виклику з високою чіткістю VOLTE. Крім того, згадується можливість розширення пам'яті карткою місткістю до 32 Гбайт.

Відео дня

Корпус телефону виготовлений зі зносостійкого полікарбонату. При цьому одного заряду батареї вистачить на кілька днів, запевнив виробник.

фото Nokia

Nokia 105 4G (2023) доступний в Китаї в блакитному і чорному виконанні за ціною 230 юанів (близько 1100 грн). На AliExpress поки немає, але це справа часу.

Нагадаємо, що раніше у цьому році Nokia представила цікавий смартфон з можливістю самостійного ремонту. Так, акумулятор Nokia G22 можна самостійно поміняти за 5 хвилин, а заміна дисплея займе близько 20 хвилин. На інших моделях виробника аналогічний процес зайняв би близько півтори години.

Смартфони поступово збільшуються в розмірах, і зараз ми знаходимося на етапі, коли більшість з них важко використовувати однією рукою. Однак у 2023 році все ще можна придбати невеликі телефони з екраном діагоналлю до 6 дюймів. УНІАН ділився добіркою найкращих компактних телефонів на 2023 рік. 

Вас також можуть зацікавити новини: