Штучний інтелект не пройде: Instagram тестує нові попередження / фото REUTERS

Іnstagram, схоже, працює над новими попередженнями, які показуватимуть користувачам, що у створенні контенту грав роль штучний інтелект.

Дослідник додатків Алессандро Палуцці, який часто відкриває нові функції ще до того, як їх офіційно анонсують, опублікував скриншот сторінки в додатку Instagram, на якому написано: "Meta або автор каже, що цей контент створено або відредаговано за допомогою ШІ".

У спеціальному повідомленні зазначається, що в дописі міститься зображення, яке було "згенеровано за допомогою Meta AI", і надано коротке пояснення, що таке генеративний штучний інтелект.

Відео дня

Наразі незрозуміло, наскільки автоматизованою буде система маркування Instagram і якою мірою вона покладатиметься на те, що користувачі самі повідомлятимуть, коли штучний інтелект використовувався для створення або редагування зображення. 

Штучний інтелект не пройде: Instagram тестує нові попередження / зображення twitter.com/alex193a

Викриття штучного інтелекту в соцмережах 

Попри те, що розвиток штучного інтелекту ще в зародковому стані, його вже активно використовують для створення дезінформації. Приміром, на початку року в мережі стала вірусною світлина з Папою Римським у пуховій куртці, яке було згенероване за допомогою ШІ. 

Meta разом з іншими великими гравцями на ринку, що працюють зі штучним інтелектом, зокрема, включаючи Google, Microsoft і OpenAI, взяли перед Білим домом зобов’язання щодо відповідального розвитку штучного інтелекту. Окрім інвестування в дослідження кібербезпеки та дискримінації, одне із зобов’язань включало розробку попереджень, які б інформували користувачів, коли контент створено за допомогою ШІ. 

Google раніше вже анонсувала новий інструмент, який має полегшити користувачам визначення того, чи було зображення створено за допомогою ШІ. 

Вас також можуть зацікавити новини: