Як очистити Telegram від "сміття" та звільнити місце на телефоні: це справа кількох хвилин

Здавалося б, це всього лише програма для листувань, але Telegram доволі ненажерливий і може займати декілька десятків і навіть сотень гігабайт пам'яті на телефоні.

Популярний месенджер Telegram багато чим хороший, але водночас він доволі ненажерливий – немов браузер Chrome, що зжирає гігабайти ОЗУ.Не всі знають, що додаток для листування потрібно час від часу чистити, як на Android, так і на iPhone.

Річ у тому, що месенджер створений таким чином, аби зберігати весь присланий вам медіаконтент – фото, відео, файли і "гіфки" – прямо на смартфоні. Таким чином не потрібно завантажувати їх повторно щоразу, як ви відкриєте чат.

У цьому є свої плюси і мінуси – така особливість месенджера економить мобільний трафік, але негативно позначається на вільному місці в пам'яті смартфона. УНІАН розповідає, як оптимізувати витрату та скинути зайвий "баласт" у вигляді медіафайлів.

Як очистити Telegram, якщо він займає багато місця

Робиться це дуже просто. Потрібно зайти в сам додаток зі свого телефону, потім натиснути на коліщатко в правому нижньому кутку, перейти в "Налаштування" → "Дані і та сховище" і вибрати "Використання сховища". Далі вам потрібно всього лише натиснути на кнопочку "Очистити весь кеш". 

Якщо ви активно користуєтеся Telegram, також не буде зайвим встановити максимальний розмір кешу 5 Гб і включити автовидалення через день. В іншому випадку кеш Телеграма досягне декількох десятків і навіть сотень Гбайтів, що, окрім усього іншого, призведе до зниження загальної швидкості роботи телефону.

Варто відзначити, що дана процедура актуальна не тільки для Telegram. Точно так само можна чинити з WhatsApp, YouTube, TikTok та іншими додатками, які вкрай ненажерливі.

Якщо звільнення пам'яті не сталося, а Telegram як важив купу гігабайт, так і продовжує важити, спробуйте перевстановити / видалити додаток. При повному видаленні весь кеш точно буде стертий.

У разі, якщо Telegram не винен, а місця в телефоні все одно не вистачає, УНІАН розповідав про способи, як звільнити пам'ять, нічого при цьому не видаляючи

Вас також можуть зацікавити новини: