Ліміт повідомлень у Telegram: як перевірити, скільки залишилося до видалення листування / фото Reuters

Мало хто знає, але у кожного чату та каналув Telegram є хмарний ліміт повідомлень. Якщо перевищити його, месенджер почне самостійно видаляти найстаріші повідомлення.

Виявляється, в Телеграмі міститься два типи сховищ для повідомлень. Один для чатів і груп, де користувачі спілкуються і листуються один з одним, тоді як інший – для каналів, доступних користувачам тільки в режимі читання.

Попри те, що головна сторінка Telegram хвалиться тим, що у месенджера "немає обмежень" на розмір чатів, кожне сховище все-таки має обмеження в ~3 мільйони повідомлень. Водночас кількість повідомлень в одному чаті або каналі не може перевищувати мільйон.

Відео дня

Як дізнатися свій ліміт повідомлень в Telegram

Перевірити, скільки повідомлень міститься у вашій переписці або групі легко: натисніть в діалозі на пошук і напишіть "+" (плюс) або "–" (мінус). Вище клавіатури з'явиться загальна кількість відправлених і отриманих повідомлень.

Скріншот

Окремо можна перевірити, скільки повідомлень ви вже відправили/отримали. На допомогу прийде чат-бот @accountcountbot. Запустіть його, він звернеться до внутрішніх інструментів Telegram і покаже ID повідомлення.

Скріншот

Якщо повідомлень значно менше мільйона, то не варто турбуватися – стара переписка ще не скоро почне видалятися. 

А ось активним користувачам Telegram, які не хочуть втратити цінну переписку, є сенс принаймні архівувати її – це можна легко зробити через десктопну версію месенджера. Варто зауважити, що способів повернути видалені повідомлення не існує.

Альтернативний варіант – вийти з групових чатів, в яких ви більше не спілкуєтеся. Оскільки в ліміті враховуються не тільки ті повідомлення, які ви відправляєте, а й ті, що отримуєте.

Раніше УНІАН ділився лайфхаком, як прочитати видалене повідомлення в Telegram – цей трюк доступний тільки на Android. Також розповідали, як очистити Telegram від "сміття" і звільнити місце на смартфоні.

Вас також можуть зацікавити новини: