Як змусити Chrome споживати менше пам'яті: увімкніть одну функцію / ua.depositphotos.com

Google Chrome – найпопулярніший браузер у світі; на початок 2023 року він займає 64,8% ринку. Браузер дійсно дуже зручний і корисний, але з оптимізацією є певні проблеми. Користувачі часто скаржаться, що "хром" дуже сильно розряджає батарею ноутбука і смартфона, а також іноді гальмує і настільний ПК.

Не всі знають, але в одному з останніх оновлень Google прокачала продуктивність свого браузера, додавши нові настройки. З їх допомогою можна хоча б трішки стримати апетити браузера.

Як змусити Chrome працювати швидше

По-перше, рекомендується включити режим економії пам'яті, в якому Chrome буде "віднімати" у неактивних вкладок ресурси. З ним відкриті, але невикористовувані вкладки будуть просто висіти на фоні – для продовження роботи їх доведеться перезавантажити. За словами представників Google, в цьому режимі браузер використовує до 30% менше пам'яті.

Відео дня

По-друге, можна активувати енергоощадний режим, який насамперед буде актуальний для власників ноутбуків. Він обмежує фонову активність і знижує якість ефектів, а також знижує частоту кадрів у відео, тим самим збільшуючи час роботи гаджета без підзарядки.

Скріншот

Щоб активувати обидві функції, потрібно перейти в налаштування браузера і вибрати вкладку "Продуктивність". Далі активуємо один або обидва режими. 

До речі, ці опції були додані в Google Chrome ще минулого року, але активувати їх можна було тільки вручну через експериментальні налаштування. Тепер функції збільшення продуктивності та економії пам'яті доступні всім.

Раніше УНІАН відібрав п'ятірку корисних доповнень для Chrome та інших популярних браузерів, які стануть в пригоді в 2023 році.

Вас також можуть зацікавити новини: