В українському сегменті інтернету є низка ресурсів, які перевіряють географічне розташування користувача та обмежують доступ до контенту, якщо він знаходиться за межами України. Наприклад – деякі телеканали з онлайн мовленням, стрімінговий сервіс Megogo, а також низка інших ресурсів із фільмами, серіалами та спортивними матчами.

Зараз, коли багато українських користувачів змушені жити за кордоном, їм доводиться відмовлятися від звичного контенту через політику стрімінгових ресурсів. Це можна виправити. Все, що нам потрібне – це VPN.

Платний чи безкоштовний?

Відео дня

Відразу визначимося з перевагами платного VPN-сервісу та недоліками безкоштовних аналогів.

Безкоштовні VPN-додатки та розширення для браузерів не такі хороші, як можуть здатися на перший погляд. По-перше, майже ні в кого з них немає реальних українських ІР. У кращому разі вони пропонують віртуальну заміну адреси через сторонні сервери.

По-друге, безкоштовні VPN мають обмеження щодо трафіку. Якщо ви плануєте дивитися відео, доступний трафік закінчиться дуже швидко. Крім того, безкоштовні VPN досить повільні, що у випадку зі стрімінговим контентом не підходить - всі відео будуть в поганій якості або взагалі не будуть вантажитися.

Зазначимо, що безкоштовні VPN, окрім іншого, збирають особисту інформацію про користувачів та їхню активність у Мережі. Куди і кому потім передаються ці дані і як використовуються – невідомо.

Яким має бути VPN сервіс?

Платних сервісів VPN багато, і не всі вони підходять для наших цілей. Почнемо з того, що нам важлива наявність у сервісу фізичних серверів у датацентрах в Україні. Устаткування має працювати безперебійно.

Важливо, щоб сервери забезпечували швидкісне з'єднання, так ви зможете переглядати відео у високій якості без затримок. Бажано, щоб VPN підтримував одразу кілька з'єднань.

Зверніть увагу на політику зберігання даних користувача. Якщо вам важлива конфіденційність, вибирайте сервіси, які не зберігають записи про дії своїх користувачів.

Безкоштовні VPN перевантажені рекламою. Кожні кілька хвилин ви повинні переглядати рекламні відео без можливості їх пропустити.

Звичайно, платний сервіс має бути доступним – з недорогими тарифами для використання упродовж місяця чи іншого терміну. Одним із сервісів VPN, який заслуговує на увагу, у якого є сервери, є Surfshark VPN. Також ви можете знайти  VPN сервіс з українськими серверами тут.

Як підключитися до Surfshark VPN

Припустимо, ви знаходитесь за межами України та хочете отримати доступ до контенту на сайті Megogo.

1. Зайдіть на сайт Surfshark VPN

2. Натисніть на кнопку "Придбати" та виберіть тарифний план

3. Вкажіть адресу електронної пошти та метод оплати

4. Дочекайтеся активації облікового запису

5. Після цього ви отримаєте дані для входу до облікового запису на емейл.

6. Авторизуйтеся на сайті Surfshark VPN і завантажте версію програми для вашого пристрою

7. Після інсталяції програми увійдіть до свого облікового запису на пристрої.

8. Виберіть сервер в Україні та встановіть з'єднання

Тепер для стрімінгових сервісів та онлайн-кінотеатрів ви перебуватимете на території України, незважаючи на те, що фізично ви можете бути в іншій країні. Surfshark VPN забезпечує стабільне та високошвидкісне з'єднання.