Поставка автобусів у Тернопіль відбудеться у 2019 році

КП «Тернопільелектротранс» через систему публічних електронних закупівель Prozorro  провело тендер на закупівлю 20-ти користованих низькопідлогових автобусів марки MAN A21 для міських перевезень пасажирів.

Як повідомили УНІАН в прес-службі міської ради, переможцем відкритих торгів стала чеська фірма «ZEDEXO s.r.o», з якою підприємством було підписано договір купівлі-продажу.

Зі слів директора КП «Тернопільелектротранс» Андрія Мастюха,  автобуси вміщують понад 80 пасажирів, обладнані двигуном внутрішнього згорання на зрідженому паливі (LPG), є екологічно безпечними та відповідають стандарту Євро5.

Відео дня

Поставка автобусів у Тернопіль відбудеться у 2019 році.

Закупівля 20-ти низькопідлогових автобусів відбувається в рамках створення єдиної комунальної транспортної компанії, яка надаватиме послуги з пасажирських перевезень у Тернополі.

Наразі містом курсує чотири комунальні автобуси з європейськими стандартами комфорту. 

Суму угоди в повідомленні рес-служби не згадується.

Водночас на сайті Prozorro  вказано, що варість 20 автобусів склала 408 тис. євро.  Усі автобуси уже були в користуванні.  Поставити їх переможець тендеру зобов’язався до 28 лютого 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, з 1 листопада в Тернополі зросли ціни на проїзд в громадському транспорті. При цьому готівковий тариф став найвищим в Україні: 8 грн у тролейбусі та 9 грн за проїзд в маршрутному автобусі. Тернополян ці тарифи обурили, оскільки стан маршруток, діючі графіки курсування транспорту та безкультур’я водіїв не задовольняли пасажирів навіть при попередніх тарифах.

У Тернополі діє диференційована плата за проїзд.

Для власників пільгової «Картки тернополянина» тарифи у тролейбусах з 1 листопада зросли з 3 до 5 грн (на 67%), у маршрутках – з 4 до 6 грн (на 50%).

Читайте такожУ Тернополі затвердили нові тарифи на проїзд у громадському транспорті, тимчасово скасувавши диференційовану плату

При сплаті неперсоніфікованим електронним проїзним квитком або безконтактною банківською карткою пасажирам доводилося з 1 листопада платити 6 грн у тролейбусі (удвічі більше) та 7 грн у маршрутці (на 75% більше).

4 листопада о 12 год на Театральному майдані відбулася акція протесту проти запроваджених тарифів, участь в якій взяли орієнтовно 1 тис. осіб.

Після акції люди з 14 до 16 год перекрили рух на 5-ти дорогах, паралізувавши рух транспорту в центральній частині міста та повністю зупинивши електротранспорт.

5 листопада вранці понад 200 осіб провели пікет міської ради, вимагаючи скасування нових тарифів. Учасники акції протесту озвучили ультиматум, що якщо їхні вимоги не будуть виконані в найближчі години, вони знову перекриють дороги.

Відтак 5 листопада виконком скасував своє рішення про запровадження нових тарифів і повернув колишні.

6-7 листопада перевізники без попередження влаштували демарш, не випустивши автобуси на маршрути.

З 8 листопада, після погрози від депутатів та міського голови розірвати угоди з перевізниками, маршрутки знову почали курсувати містом за попередніми тарифами.

15 листопада виконком затвердив нові тарифи. З 17 листопада вартість проїзду у тролейбусах складає 5 грн незалежно від форми розрахунку, тобто як при оплаті «Картою тернополянина», електронним проїзним квитком, так і при готівковому розрахунку. У маршрутних автобусах тариф становить 6 грн для усіх пасажирів як  при безготівковому розрахунку, так і при сплаті готівкою.

З 20 грудня 2018 року вступлять в дію диференційовані тарифи, коли вартість оплати за проїзд готівкою чи будь-яким іншим способом, за винятком «Карти тернополянина», буде дорожчою.

Робиться це з метою виведення з обігу готівки при розрахунку за проїзд та ведення чіткого обліку пасажирів, пояснюють в мерії.

З 20 грудня вартість проїзду для пасажирів з «Картою тернополянина» та для власників неперсоніфікованого проїзного квитка тривалого користування у тролейбусах становитиме 5 грн, при готівковому розрахунку та розрахунку банківською карткою – 6 грн.

У маршрутних автобусах вартість проїзду для власників персоніфікованої «Карти тернополянина» та не персоніфікованого проїзного складе 6 грн, при розрахунку готівкою та банківської карткою – 7 грн.