На Тернопільщині ще двоє дітей-сиріт отримали житло від держави / фото прес-служба ТОДА

На Тернопільщині ще двоє дітей-сиріт отримали житло від держави.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, двокімнатною квартирою площею 62,4 м кв забезпечили 18-річного Віталія Стельмаха та 17-річного Володимира Романюка, які виховуються в дитячому будинку сімейного типу в селі Залісці Шумського району.

Читайте такожНа Тернопільщині понад 600 дітей пільговий категорій отримали подарунки від святого Миколая (фото)

Відео дня

Хлопці перебували на позачерговому квартирному обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Під час вручення ключів голова ТОДА Степан Барна зазначив, що цьогоріч на вирішення проблематики забезпечення житлом дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, було додатково виділено 6,26 млн грн. Загалом впродовж двох останніх років на дані цілі було спрямовано майже 10 млн грн.

«Вірю у те, що такі кроки матимуть логічне продовження. На даний час ми забезпечили житлом вже понад 12 дітей вказаної категорії. Наші діти повинні залишатися в Україні й мати змогу реалізувати себе тут. Важливо наголосити, що робота у даному напрямку повинна проводитися не лише у розрізі політики держави, а й спільно з органами місцевого самоврядування, керівництва містечок та сіл нашого краю», — підкресли очільник області.

Романюк подякував за можливість отримати власне житло.

«Тепер я матиму куди повертатися у перервах між навчанням. По закінченню школи планую вчитися у Львові, а потім працювати у машинобудівній галузі», – поділився планами Романюк.

Стельмах планує освоїти фах механіка.

Хлопців забезпечили двокімнатною квартирою площею 62,4 м кв / фото прес-служба ТОДА

«Завдяки цій підтримці держави я отримав певний старт для подальших звершень. Тепер за жодних обставин не виїжджатиму за кордон і працюватиму на рідній землі», – сказав юнак.

Довідка УНІАН. Віталій Стельмах проживає та виховується в дитячому будинку з 2006 року, в який потрапив з будинку дитини. У 2003 році в хлопця померла мати, у 2009 році — батько.

Володимир Романюк в дитячому будинку сімейного типу виховується з 2007 року, після позбавлення матері батьківських прав. Після смерті матері у 2012 році набув статусу дитини-сироти.

Обоє хлопців навчаються в 11-му класі Залісцівського НВК Шумського району.

Мати-вихователька — Любов Бальчос на даний час виховує дев'ятьох дітей — семеро прийомних та двоє рідних. Раніше у її дитячому будинку сімейного типу проживало 18 діток — семеро рідних та 11 прийомних.