Степан Барна / Фото прес-служби ТОДА

На Тернопільщині після відкриття двох індустріальних парків буде створено до 5 тис. нових робочих місць.

Читайте такожЗ початку року на Тернопіллі створили 3,5 тисячі нових робочих місць

Як передає кореспондент УНІАН, про це учора під час засідання Ради регіонального розвитку заявив голова ТОДА Степан Барна.

Відео дня

«Цього роук ми почали реалізовувати два масштабні проекти: будівництво індустріальних парків в  Теребовлі площею 16 га та Чорткові. За попередніми розрахунками відкриття цих парків дасть можливість створити 3-5 тис. робочих місць», – сказав керівник області.

Він також додав, що в області спостерігається чітка тенденція збільшення кількості підприємців.

«У 2014 році в нас було зареєстровано З 037 суб’єктів господарювання, в 2015 – 3 тис. 311, далі – 5060, а ще через рік ми вийшли на 5 тис. 200. Це говорить про те, що в Тернопільській області створено комфортні умови для бізнесу. За 10 міс 2018 року створено 7 200 нових робочих місць», – зауважив Барна.

Водночас він додав, що економічні здобутки від теперішніх напрацювань вдасться відчути дещо пізніше

«Економічний цикл складає 5-7 років. Те, що ми почали в 2015-2016-му дасть реальний результат в 2023. Але люди бачать, як за останні роки змінюється область. Якщо наші попередники лише говорили про будівництв басейнів, то ми їх відкриваємо, лише говорили про заходи з енергоефективності – то ми їх реалізовуємо, говорили про розвиток інфраструктури – ми це втілюємо, говорили про футбольні майданчики зі штучним покриттям – а ми їх будуємо, вже відкрили 18 таких полів, а наступного року буде ще 20», – окреслив здобутки голова ТОДА.