Від 70% до 80% селян виступають проти вільного продажу землі / Фото УНІАН

Тернопільська облрада закликала керівництво держави продовжити мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення.

Як повідомили УНІАН в прес-службі обласної ради, про це йдеться у зверненні до Президента України Петра Порошенка, голови Верховної Ради України Андрія Парубія, Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, рийнятому сьогодні депутати на виїзному засідання сесії облради, що проходить в Чорткові. 

Читайте такожУ Мінагропроді спрогнозували терміни відкриття ринку землі

Відео дня

За дане звернення проголосувало 45 депутатів обласної ради.

«За даними різних соціологічних досліджень, від 70% до 80% селян виступають проти вільного продажу землі. Поспішна земельна реформа, яка не підтримана народом, не матиме успіху, підірве довіру людей до влади, спричинить соціально-політичні потрясіння в суспільстві», – сказано у зверненні.

Відтак депутати закликали керівництво держави зупинити спроби поспішного запровадження ринку земель сільськогосподарського призначення та продовжити мораторій на їх продаж до 1 січня 2025 року.

«Пропонуємо негайно приступити до розробки та прийняття у цей період нормативно-правових документів щодо регулювання майбутнього ринку землі. Започаткувати пілотні проекти з продажу державних земель з метою напрацювання моделі відкриття ринку землі, яка належить громадянам на правах особистої власності», – пропонується у зверненні.