Ілюстрація \ REUTERS

У 2018 році територіальні підрозділи міграційної служби Тернопілля перерахували в місцеві бюджети 43,6 млн грн.

Читайте такожСтепан Барна: Плануємо зробити дороги до всіх печер, замків і під’їзні шляхи до Дністра

Як повідомив УНІАН начальник УДМС в області Ярослав Давибіда, з них 43,3 млн грн склали надходження від адміністративного збору, 0,3 млн – державне мито.

Відео дня

Найбільшу частку цих коштів отримала казна Тернополя – 21,3 млн грн. Також істотно було поповнено бюджети районних центрів, зокрема Борщів отримав 2,7 млн грн. надходжень, Чортків – 2,6 млн, Бучач – 1,9 млн, Бережани – 1,8 млн, Кременець – 1,7 млн, Теребовля – 1,6 млн.

Відтак начальник Управління ДМС в області провів переговори з керівниками органів місцевого самоврядування щодо виділення коштів на оновлення і ремонт приміщень, в яких розміщуються відділи та сектори міграційної служби.

«На даний час є співпраця і розуміння майже у всіх районах, затвердженні програми, виділені кошти на проектно-кошторисну документацію. Першим гроші на ремонт отримав Тернопільський міський відділ міграційної служби, що розташований за адресою вул. Коновальця, 6.Рішення про виділення 420 тис. грн на капітальний ремонт даху і системи опалення нежитлових приміщень будівлі по вул. Коновальця, було прийняте 5 жовтня під час сесії Тернопільської міськради. Раніше також з міського бюджету було виділено 30 тисяч на виготовлення проектно-кошторисної документації», – розповів Давибіда.

За його даними, також кошти виділила Підволочиська селищна рада та Бережанська міська рада.