Фото УНИАН

Тернопільська обласна державна адміністрація затвердила перелік ділянок автошляхів, ремонт яких буде здійснюватися за акумульовані митницею кошти.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Тернопільської ОДА, на замовлення Служби автомобільних доріг у Тернопільській області у 2017 році буде розпочато ремонт двох ділянок на міжнародній трасі та трьох ділянок місцевих доріг.

Так, на трасі М-19 (Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече) буде здійснено поточний середній ремонт 5,8 кілометра дороги. Нове покриття отримає 10,5 кілометри дороги Порохова-Космирин, 7 км автошляху Джурин-Попівці та 7,3 км Потік-Конюхи-Хоростець.

Відео дня

Читайте такожЗ початку року Тернопільська митниця ДФС спрямувала до державного бюджету майже 399 мільйонів гривень

Ці роботи планується виконати за рахунок перевиконання плану надходжень митних платежів. Станом на 24 травня Тернопільська митниця передбачає перерахування на ремонт доріг краю 93 мільйонів гривень.

Довідка УНІАН. З 1 січня 2017 року набули чинності зміни до Бюджетного кодексу України. Йдеться про запровадження реалізації заходів з розвитку автомобільних доріг загального користування (Закон України від 20 грудня 2016 року № 1789 – VIII «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України»).

Відповідно до нового законодавства, у разі перевиконання показників надходжень митних платежів, визначених у державному бюджеті, 50% від такого перевиконання зараховується до спеціальних фондів обласних бюджетів. Ці кошти будуть спрямовуватися на ремонт автомобільних доріг.