Провінція Донг Най (Соціалістична Республіка В’єтнам) та Тернопільська область підписали меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці у напрямку розвитку індустріальних парків.

Як повідомили УНІАН в прес-службі облдержадміністрації, документ було підписано наприкінці минулого тижня у місті Б'єн Хоа.

Відео дня

Відповідно до підписаного документу, обидві сторони проведуть консультації з інвестиційних інновацій та разом шукатимуть шляхи розвитку діючих та створення нових індустріальних парків на обох територіях.

Читайте такожГолова ТОДА дав завдання об’єднаним громадам прискорити роботи, щоб до кінця року завершити реалізацію проектів

Заплановано проводити зустрічі і дискусії між підприємцями з провінції Донг-Най та Тернопільської області з питань, що становлять взаємний інтерес.

Під час підписання меморандуму голова ТОДА Степан Барна зазначив, що область може похвалитися високорозвиненим сільськогосподарським комплексом з великими обсягами експорту продукції спиртової галузі, молока та птиці.

«Україна прийняла низку законодавчих актів щодо впровадження пільг для іноземних інвесторів», – поінформував Барна, додавши, що з 2022 року країна забезпечить повне звільнення від оподаткування імпорту певних видів машин та деталей машин.

У свою чергу, заступник голови Народного комітету провінції Тран Ван Вінь зазначив, що в його розпорядженні 32 промислові зони з більш ніж 1200 проектами прямих іноземних інвестицій, загальною вартістю близько 30 млрд доларів США.