Чимало туристів, приїжджаючи до Іспанії, припускаються однієї й тієї ж помилки – вважають, що паелья є національною стравою на всій території країни.
Насправді ж для різних регіонів країни характерні свої власні страви, і куштувати їх варто саме там, звідки вони родом, зазначили в коментарі Daily Mail іспанські шеф-кухарі Хуан Баутіста Агреда і Алехандро Нуньєс.
При цьому вони розповіли, які іспанські страви варто спробувати в різних регіонах країни.
Південна Іспанія:
-
Гаспачо – освіжаючий холодний суп на основі томатів, що ідеально підходить для спекотних днів;
-
Ахобланко – охолоджений суп із мигдалю і часнику, легкий і незвичайний;
-
Сальморехо – схожий на гаспачо, але густіший, прикрашений крутим яйцем і шинкою;
-
Еспетос де Сардінас – сардини, нанизані на шампури і обсмажені на відкритому вогні;
-
Фрітура де Пескадіто – злегка обсмажена і відбита дрібна риба, основна страва андалузької кухні.
Узбережжя Валенсії та Каталонії:
-
Паелья – з морепродуктами або валенсійський різновид із кроликом і куркою;
-
Фідеуа – страва на основі локшини, схожа на паелью, часто готується з морепродуктами;
-
Фрікандо – каталонське тушковане м'ясо яловичини з грибами, ситне й ароматне;
-
Pan con tomate – хліб, натертий свіжими помідорами, оливковою олією і сіллю;
-
Gambas al Ajillo – креветки, приготовані в шиплячому часнику й оливковій олії.
Внутрішні та холодніші регіони:
-
Потаж – ситне рагу з бобовими та овочами;
-
Judias Guisadas – тушковані боби з різними видами м'яса і спеціями, страва, що зігріває;
-
Rabo de Toro – рагу з бичачих хвостів, ніжне і насичене.
Канарські острови:
-
Чічарро – вид скумбрії, що видобувається в морях навколо островів, який готують на грилі, часто з молодою картоплею і гострим канарським соусом із червоного перцю "мохо пікон".
Національна класика:
-
Тортилья де пататас – іспанський омлет з яйцями, картоплею та іноді цибулею;
-
La Bomba de la Barceloneta – панірована і смажена кулька картопляного пюре, наповнена м'ясом, подається з гострим соусом;
-
Croquetas de Jamon – вершкові крокети з шинки, хрусткі зовні та кремові всередині;
-
Cogollos al Pilpil – щічки хека в емульсії з часнику та олії чилі, баскський делікатес.
Крім того, Нуньєс рекомендує обов'язково спробувати іспанський хамон іберіко.
"Це найкращий хамон у світі, спробуйте знайти той, який витримували щонайменше три роки, і насолоджуйтеся ним із келихом хересу – це досконалість", – каже він.
Як повідомляв УНІАН, раніше експерти визначили найсмачнішу кухню світу – іспанська опинилася в рейтингу лише на четвертому місці.
При цьому іспанські міста не потрапили до першої десятки найбільш "смачних" міст світу.
Вас також можуть зацікавити новини:
Читайте свіжі новини туризму, шукайте ідеї для подорожей та дивіться мальовничі фото з усього світу на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.