Новий хостел мережі DREAM Hostels у Празі / Фото dream-hostels.com

Українська мережа DREAM Hostels відкрила новий хостел з садом на задньому дворі у центрі Праги.

Як зазначають у прес-службі мережі, цього разу вони сконцентрували увагу на філософії компанії та показали, що таке «slow travel» у всьому, починаючи від дизайну інтер'єру і закінчуючи авторськими екскурсіями по нетипових локаціях міста.

Читайте такожГотельне питання: як вдало підібрати житло і не зіпсувати подорож

Відео дня

«Slow travel - це відпочинок без метушні, без сліпого наслідування трендам і страху пропустити усі інстаграмні місця. Ми хочемо, щоб гості відпочивали протягом подорожі, а не просили ще вихідних по поверненню додому. Для цього ми побудували наш хостел в центрі Праги, тепер всі історичні місця знаходяться поруч. Даємо спеціальний гід по улюбленим кафе, фестивалям і локаціях місцевих жителів та створили зони для спілкування гостей, щоб завести нових друзів стало ще простіше», - пояснив співвласник мережі DREAM Hostels Євген Лавренюк.

Хостел побудований в шестиповерховому будинку дев'ятнадцятого століття в історичному центрі міста, поруч з Вацлавською площею. У приміщенні сучасний дизайн, який розробила чеська компанія Tinquer. Tereza Barnard, головний дизайнер проекту, створила унікальний інтер'єр в стилі еко. Вона використовувала багато натуральних матеріалів таких як дерево, камінь і метал. Також в приміщенні буде багато живих рослин та меблі ручної роботи.

Також в хостелі DREAM Hostels у Празі вже працює кафе Mates / Фото dream-hostels.com

Простір спроектували так, щоб мандрівники мали більше місць для спілкування, тому на першому поверсі розташований коворкінг, облаштований м'якими диванами та дизайнерськими кріслами. У хостелі 40% - це приватні номери для сімей або маленьких компаній до 4 осіб. Особливістю загальних номерів (дормів) стали ліжка «dream bed», які мають шторку, світильник, розетку і локер для зберігання особистих речей.

«Нашою головною метою було створити хостел для бюджетних подорожей, який за якістю і комфортом не поступається готелям, але при цьому зберігає дружню атмосферу хостела», - коментує Лавренюк.

Одночасно з хостелом почало працювати кафе Mates. Тут гості можуть придбати сніданок у форматі шведського столу, а також пообідати чи повечеряти. Кафе вже працює кожен день з 8:00 до 22:00 і пропонує замовити сніданок за 135 крон (близько 160 гривень).

Пізніше команда DREAM Hostels планує відкрити сад на задньому дворі, де буде зона для барбекю і занять йогою.

В планах DREAM Hostels - сад на задньому дворі / Фото dream-hostels.com

Звідси мандрівники можуть відправитися досліджувати старе і нове місто, музеї, вуличне мистецтво або просто зануритися прямо в нічне життя Праги.

DREAM Hostеls - мережа хостелів в Східній і Центральній Європі, заснована в Києві у 2011 році. Сьогодні DREAM Hostels є у Варшаві, Братиславі, Празі, Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Запоріжжі та Рахові. У хостелах працює бонусна програма лояльності - мандрівники можуть отримати знижку до 10% на проживання, якщо повторно зупиняються в одному з хостелів мережі. Також до мережі входять мережа кафе Druzi, сайт подобової оренди житла doba.ua та проект Urban Space 500.