Ernest Airlines літатиме з Риму до Одеси / фото facebook.com/hrk.aero

Авіаційна влада Італії (ENAC) надала право лоукосту Ernest Airlines почати польоти за маршрутом Одеса-Рим з частотою два рази на тиждень.

Читайте такожЛоукостер Ernest Airlines запускає рейс Київ - Генуя

У документі італійського регулятора від 22 березня, вказується, що заявки на польоти з однаковою частотою — два рази в тиждень — подали два авіаперевізники — Ernest Airlines на Одеса-Рим Ryanair і на Київ-Бергамо, пише avianews.com.

Відео дня

Під час проведеного конкурсу право на виконання рейсів ENAC надали Ernest Airlines, оскільки авіаперевізник під час тендеру отримав 60 балів, водночас його конкурент з Ірландії — 57 балів.

У рішенні зазначено, що польоти Ernest Airlines зможе почати з 19 квітня.

Нагадаємо, в листопаді 2018 року-комерційний директор Ryanair Девід О'Брайан заявив, що лоукост подав заявки на польоти з трьох міст Італії в Україну і розраховував відкрити рейси вже в 2019 році, однак зіткнувся з труднощами через позицію влади Італії.

«До прикладу, в Італії ми подалися на маршрути з Болоньї, Пізи та Мілана. Замість цього уряд надав дозвіл компанії, про яку ми нічого не чули, з двома літаками, яка, напевно, полетить в Україну. Ми подали до суду в Італії і виграли його. Суд вважає, що це нерозумно надавати такий важливий напрямок такій маленькій авіакомпанії. Сподіваємося, вже наступного року почнемо літати», — розповів О'Брайан, натякаючи на Ernest Airlines.

В даний час маршрутна мережа Ryanair з України не містить жодного італійського напряму. 26 березня лоукост анонсував запуск в 2019 році рейсів з Харкова до Кракова та Вільнюса, а також з Одеси до Кракова, Катовіце, Вроцлава та Берліна.