SkyUp дозволили польоти з Києва і Харкова до Парижа / фото Yury Shulhevich

Комісія Державіаслужби на засіданні 29 березня схвалила заявку SkyUp на виконання трьох щотижневих рейсів Київ-Париж з 31 березня.

Читайте такожІнший Париж: цілком реальна туристична подорож, а не «мрія усього життя»

Про це повідомляє avianews.com з посиланням прес-службу лоукоста.

Відео дня

Також комісія дозволила авіакомпанії відкрити з 31 березня рейси Харків-Париж з частотою три рази на тиждень і рейси Київ-Ніцца з частотою два рази на тиждень.

На даний момент в SkyUp відзначають, що поки рано говорити про конкретну дату запуску рейсів, оскільки цьому передує етап переговорів та узгодження слотів.

Раніше допуск нових авіакомпаній на лінію Київ-Париж був неможливий через обмежені квоти на польоти. У січні 2019 році стало відомо, що Франція запропонувала Україні частково лібералізувати авіасполучення, збільшивши квоту з 14 до 18 рейсів на тиждень.

З французької сторони права на додаткові частоти отримала Aigle Azur, яка почне польоти між паризьким аеропортом Орлі і Борисполем з 18 квітня. В Україні 28 лютого Державіаслужба надала права на виконання додаткових рейсів МАУ, відмовивши в задоволенні заявки SkyUp і Yanair через відсутність вільних частот.

Нинішнє схвалення заявки SkyUp може свідчити про те, що країни домовилися про подальше розширення квоти.