У Києві з 27 квітня відновлять роботу фонтани / фото УНІАН

Столичні фонтанні комплекси відновлять роботу після зимової перерви вже 27 квітня.

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, спеціалізоване комунальне водогосподарське підприємство «Київводфонд» активно проводить підготовчі роботи перед відкриттям.

Читайте такожЗнаменитий фонтан «Каскад» у Харкові закрили назавжди (фото, відео)

Відео дня

За словами директора підприємства Світлани Козловської, «процес розконсервації проводиться згідно із запланованим графіком робіт. Підготовка водограїв до нового сезону складається з кількох етапів: спочатку демонтаж зимового накриття, далі під’єднання до електромережі, встановлення та підключення насосного обладнання, діагностика усіх систем фонтанів. Заключний етап – тестування встановленого обладнання і пробні пуски».

Як і раніше, два фонтанні комплекси працюватимуть у режимі світло-музичного шоу – це фонтани «Великий» і «Малі» на Майдані Незалежності, а також комплекс фонтанів в акваторії Русанівського каналу.

Фонтани працюватимуть до 30 вересня, а щопонеділка в них буде перерва для проведення необхідних технічних робіт.

Як повідомила Козловська, на цей рік запланований капітальний ремонт фонтану на вул. Великій Васильківській, 119/121, який збудовано близько 30 років тому. Ремонт включатиме заміну гранітного облицювання, заміну електрокабелів, оновлення приладів підсвітки, встановлення нового насосного обладнання.