Теплохід зайшов в порт на день раніше графіка через штормове попередження / фото: vv.com.ua

Сьогодні в Одеський морський порт раніше графіка прибув круїзний лайнер «Принцеса Дніпра».

Як повідомили УНІАН у прес-службі адміністрації порту, теплохід зайшов у порт на день раніше графіка через штормове попередження в районі селища Вилкове (Кілійський район Одеська область).

У зв'язку з цим маршрут круїзу був відкоригований - судно зайшло в Одесу, минаючи Кілію.

Відео дня

Як наголошується, на даний час судно здійснює перший за навігацію 2019 року рейс за маршрутом «Київ-Дніпропетровськ-Запоріжжя-Херсон-Кілія-Одеса». Серед пасажирів на борту переважають громадяни Норвегії, Великої Британії, Німеччини, Нідерландів, Швейцарії та Ізраїлю. Всього туристів налічується 227 осіб.

Всього по маршруту між Києвом і Кілією на поточний сезон заплановано 10 круїзів.

Як зазначається, зміни графіка не позначаться на культурній програмі, складеній для пасажирів «Принцеси Дніпра». До районного центру Кілія вони поїдуть на автобусах. Далі відбудеться екскурсія по Одесі, заплановано відвідання вистави в Одеському національному академічному театрі опери та балету, а також поїздка в Білгород-Дністровську фортецю. Стоянка теплохода в Одеському порту розрахована до 31 травня.

У прес-службі додали, що зараз на морському вокзалі порту спостерігається нечаста для останніх років подія - два круїзних теплоходи-річники пришвартовані біля одного причалу ходовими рубками один до одного.

Перший лайнер - теплохід Viking Sineus перебуває в гавані з 24 травня.

«Другий, однотипний з ним теплохід «Принцеса Дніпра» зайшов у порт сьогодні, 28 травня», - повідомили в прес-службі.

Як повідомляв УНІАН, 24 травня в Одеському морському порту відкрився круїзний сезон візитом судна одного з найбільших в світі операторів - теплохода Viking Sineus з американськими туристами на борту.