Під заборону, серед іншого, віднесено купання в каналах / фото Ольга Броскова

Влада італійської Венеції заборонить повторне повернення до міста тим туристам, які не дотримуються місцевих правил поведінки. Під заборону, зокрема, потрапили купання в каналах, розпивання спиртних напоїв з 8 вечора до 8 ранку, пікніки або перекушування в громадських місцях.

Про це повідомляє ExpertTur.

Читайте такожІталійський лоукостер відновить польоти до Львова з Венеції

Відео дня

Крім того, туристам забороняється ходити лише у самому купальнику (в тому числі перебувати в такому вигляді на приватних яхтах, пришвартованих у межах міста). Не дозволяється також лежати на лавках, сидіти на сходах, витягнувши ноги, і загалом заважати іншим людям пересуватися містом.

Порушників очікує штраф до 500 євро, до того ж місцева поліція виписуватиме ордер, що забороняє їм знову приїжджати в романтичне примарне місто.

Такі жорсткі правила діятимуть в історичному центрі Венеції, біля всіх об'єктів культурної спадщини ЮНЕСКО, а також на всьому громадському транспорті, у міському аеропорту, на залізничному вокзалі, на головній пристані та пірсі.

Нові правила торкнуться і місцевого туристичного бізнесу. приміром, усі власники ресторанів і магазинів повинні будуть поставити урни для сміття поруч зі своїми закладами. А кафе і продуктові магазини зобов'язали замінити пластикові контейнери на біорозкладні.

Минулого року Венеція опинилася на 3-му місці в європейському рейтингу міст, які найбільше потерпають від туристів.