У Києві з нагоди Дня Конституції України відбудеться низка святкових заходів / УНІАН

У Києві 28 червня з нагоди Дня Конституції України відбудеться ряд святкових заходів. Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, з нагоди свята заплановано покладання квітів, проведення фотовиставок, показ науково-пізнавальних фільмів, концерти, пішохідна екскурсія, легкоатлетичний пробіг тощо.

Читайте такожНа українців у червні чекають довгі вихідні: як відпочиваємо на День Конституції

Згідно з планом, 28 червня відбудеться церемонія покладання квітів до пам’ятника гетьману Пилипу Орлику, а також до пам’ятників та пам’ятних знаків видатним історичним діячам українського державотворення у всіх районах Києва.

Відео дня

Цього ж дня організують пішохідну екскурсію «Володимирський шлях Михайла Грушевського».

У Центральному парку культури та відпочинку (біля Арки дружби народів) 28 червня триватиме патріотичний захід «Звитяга нескорених».

Урочисті заходи з відзначення 23-ї річниці Конституції України за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості 28 червня триватимуть у всіх районах столиці.

Окрім того, до Дня Конституції 20 червня відкрилася фотовиставка у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця», яка працюватиме до 2 липня.

У центральних міських та районних бібліотеках стартував цикл заходів, спрямованих на поширення знань про історію конституціоналізму, формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного Закону України. Заходи триватимуть заходи до 30 червня.

На Майдані Незалежності (навколо Монументу Незалежності) з 24 червня до 20 серпня триватиме виставка «Століття незламних».

26 червня у приміщенні Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків відбудеться святковий концерт «Моя держава – вільна Україна»

На час підготовки та проведення заходів у разі необхідності можливі обмеження руху транспорту, а також будуть внесені зміни у роботу міського пасажирського транспорту, про що буде повідомлено додатково.