Французький ресторан Mirazur, який розташований в прибережному місті Ментону опинився на першому місці в щорічному рейтингу "50 найкращих ресторанів світу".

Читайте такожЕксперт назвавши найпопулярніші країни українських туристів і варіанти недорогого відпочинку

25 червня в Сінгапурі відбулася урочиста церемонія нагородження премії The world's 50 Best Restaurants, де були названі найкращі ресторани світу.

Перше місце зайняв французький ресторан Mirazur, який тепер стане місцем паломництва гурманів з усього світу.

Шеф-кухар ресторану Mirazur - італієць аргентинського походження Мауро Колагреко.

Ресторан відомий мальовничим видом на французьку Рів'єру, власним городом і унікальною кухнею з рибних страв. Він був відкритий в 2006 році і дебютував у рейтингу трьома роками пізніше. У 2019 році він удостоївся третьої зірки Michelin. Сам ресторан знаходиться в містечку Ментон, Франція, що неподалік від італійського кордону. Цікаво, що це не перша нагорода ресторану в цьому році. Раніше Mirazur отримав свою третю зірку Michelin.

На другому місці опинився данський ресторан Noma, який регулярно входить в десятку списку, а на третьому - іспанська Asador Extebarri.

Бангкокський Gaggan, який очолює список 50 кращих ресторанів Азії, зайняв четверте місце, та і відзначений нагородою "Найкращий ресторан в Азії".

Ресторан Geranium займає в списку п'яте місце. На шостому місці розташувався ресторан Central, Mugaritz посідає сьоме місце.

Восьме місце посів ще один французький ресторан видатного шеф-кухаря Алена Пассара - L Arpège, відзначений трьома зірками Michelin і розташований в Парижі.

Іспанський ресторан Disfrutar в цьому році зайняв дев'яте місце. Закриває топ-10 ще один перуанський ресторан, розташований в столиці - Maido.

Як повідомляв УНІАН, у Норвегії відкрився перший у Європі ресторан під водою.