Термінал зможе обслуговувати 1 тис. пасажирів на годину / фото facebook.com/odessa.aero

Сьогодні новий термінал міжнародного аеропорту «Одеса» почав обслуговувати рейси на виліт.

Як повідомили УНІАН у прес-службі аеропорту, першими новим залом вильоту скористалися пасажири авіакомпанії «Мотор Січ» - о 17:50 вони вирушили до Києва рейсом № M9251.

Як зазначив директор аеропорту Павло Прусак, перенесення обслуговування рейсів «на виліт» повністю завершиться протягом літа. Зокрема, до кінця року до нового терміналу будуть перенесені всі внутрішні рейси, потім - міжнародні.

Відео дня

Реєстраційна зона розташована на першому поверсі терміналу, пункти контролю авіаційної безпеки, паспортного і митного контролю - на третьому поверсі.

У прес-службі додали, що загальна площа будівлі нового терміналу становить 29 тис. кв. м.

Термінал зможе обслуговувати 1 тис. пасажирів на годину і близько 3 млн пасажирів на рік.

Читайте такожСтали відомі перші результати роботи капсульного готелю в аеропорту «Бориспіль»

Як повідомляв УНІАН, у червні 2012 року ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» (підприємство створено влітку 2011 року двома структурами - комунальним підприємством «Міжнародний аеропорт «Одеса» і ТОВ Odessa Airport Development) розпочало будівництво нового пасажирського терміналу. Тоді заявлялося, що будівництво завершиться в 2014 році, потім неодноразово називалися нові дати відкриття терміналу.

Генеральним проектувальником 4-поверхового аерокомплексу є іспанська компанія INECO. Генеральним субпідрядником - державний науково-дослідний проектний інститут цивільної авіації «Украеропроект». Ескізний проект і архітектурну ідею розробила одеська дизайнерська студія «Бельетаж».

У квітні 2017 року новий термінал почав прийом внутрішніх рейсів.

Довідка УНІАН. Міжнародний аеропорт «Одеса» належить до групи найбільших аеропортів України і пов'язаний повітряними лініями з багатьма містами України, СНД, а також країнами Західної Європи, Азії та Африки.