Круїзним лайнерам заборонили заходити в історичний центр Венеції / фото flickr.com/dannyboymalinga

Влада Венеції ввела заборону на входження круїзних лайнерів в історичний центр міста після інциденту з лайнером MSC Opera у червні 2019 року.

Жителі Венеції впродовж багатьох років виступали за заборону круїзних лайнерів, які руйнують фундаменти будинків і заполоняють собою канали. Тепер швартування суден у місті заборонене, повідомляє Громадське з посиланням на газету Express.

Тепер круїзні лайнери поступово будуть відходити від маршрутів, що включають відвідування Венеції.

Відео дня

Читайте такожУ Барселоні пором з пасажирами врізався у причал і збив кран (відео)

"До 2020 року третина судів буде швартуватися у віддалених від міста портах. У майбутньому для лайнерів побудують новий порт, місце для якого виберуть жителі", - відзначає газета.

Мешканці Венеції вже давно протестують проти заходу великих круїзних судів у порт міста. На думку противників масового туризму, кораблі-гіганти прискорюють руйнування фундаменту старовинного міста, побудованого на нестійких болотистих островах, та завдають значної шкоди довкіллю.

Після довготривалих протестів і спорів у 2017 році було нарешті досягнуто згоди між мерією, урядом та асоціацією круїзних компаній про облаштування до 2022 року альтернативного порту за межами історичної частини. Однак після зміни влади в країні ці роботи припинилися.

Як повідомляв УНІАН, 2 червня у Венеції круїзний лайнер MSC Opera врізався в туристичний човен і протаранив причал. Згодом, у липні, інший круїзний лайнер під час шторму у Венеції ледь не зачепив терасу й інші судна.