В аеропорту Одеси не льотна погода. Через сильний вітер, від якого нині потерпає місто, пасажирські літаки не можуть безпечно приземлятися на летовищі.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Читайте такожГрад і буревій: курортників у Одесі попередили про погодній апокаліпсис (відео)

Усі заплановані рейси перенаправляють до сусідніх аеропортів. Так літак, що летів з Риги, повернувся до Борисполя, а літак зі Стамбула пішов на посадку до Молдови.

"Погодні умови змінились - вітер дуже сильний. Він такий, що обмежує можливість ухвалення рішення командира екіпажа та членів екіпажа на посадку", - розповів директор летовища Павло Прусак.

Наразі в міжнародному аеропорту «Одеса» через сильний поривчастий вітер не змогли приземлитися 8 літаків. Як повідомив УНІАН представник прес-служби аеропорту Олександр Дерев'янко, першим у вівторок не зміг приземлитися рейс авіакомпанії Turkish Airlines, борт якої летів в Одесу зі Стамбулу (Туреччина) і очікувався в 9.30.

«Літак не зміг приземлитися і пішов на аеродром в Кишинів. Також не зміг сісти борт АirBaltic, який слідував з Риги і вимушено приземлився в Борисполі», - повідомив Дерев'янко.

Також скасовано рейс з Шарм-ель-Шейха (Єгипет), київські рейси - з Борисполя і Жулян, а також з Відня (Австрія).

Скасовано вильоти з Одеси на Ригу і Стамбул, затримується рейс з Мінська (Білорусь).

Водночас, як наголошується, вдалося благополучно приземлитися літакам зі Стамбула (13.00), а пізніше - з Варшави (Польща) та Дубая (ОАЕ).

«Проблеми пов'язані з поривчастим сильним вітром. За прогнозами синоптиків, погода має стабілізуватися в найближчі кілька годин», - сказав Дерев'янко.

Довідка УНІАН. Міжнародний аеропорт «Одеса» належить до групи найбільших аеропортів України і пов'язаний повітряними лініями з багатьма містами України, СНД, а також країнами Західної Європи, Азії, Африки.

Нагадаємо, увечері 30 вересня Львовом пронісся сильний буревій, який супроводжувався дощем. Потужний дощ та вітер повалив з десяток дерев. Деякі попадали на припарковані машини, інші - перегородили проїзд транспорту кількома вулицями. Ще кілька стовбурів упали на електродроти, відтак, у місті зупинився електротранспорт. Металева конструкція парковки одного з супермаркетів пошкодила одразу два автомобілі. Потерпілих, попередньо, немає.