Державіаслужба дозволила літати авіакомпанії SkyUp зі Львова в Париж / фото flickr.com/riikkeary

Державна авіаційна служба України (Державіаслужба) відмовила українській авіакомпанії SkyUp у наданні права на експлуатацію повітряної лінії за маршрутом Київ - Гоа (Індія).

Про це повідомила прес-служба Державіаслужби.

"Відмовити ТОВ "Авіакомпанія Скайап" у наданні права на експлуатацію повітряної лінії Київ - Гоа (Республіка Індія) - Київ (частота польотів один рейс на тиждень) для виконання регулярних міжнародних повітряних перевезень з/до України на підставі частини восьмої статті 94 Повітряного кодексу України", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Повідомляється також, що Державіаслужба України прийняла рішення не обмежувати право авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) на експлуатацію повітряної лінії Київ - Гоа (Індія) для регулярних рейсів.

Читайте такожЛоукостер SkyUp запустити нові рейсі до Арабських Еміратів з трьох міст України

Крім того, Державіаслужба дозволила літати авіакомпанії SkyUp на регулярній основі зі Львова до Парижа (аеропорт Бове, Франція) з частотою польотів два рази на тиждень.

Також, авіакомпанії YanAir - із Харкова до Тель-Авіва (Ізраїль) із частотою польотів три рази на тиждень, із Одеси до Тель-Авіва, Будапешта (Угорщина), Гамбурга (Німеччина) з частотою польотів чотири рази на тиждень і Пафоса (Кіпр) із частотою польотів три рази на тиждень), а також із Києва до Дрездена (Німеччина) з частотою польотів чотири рази на тиждень, Осло (Норвегія) з частотою п'ять разів на тиждень) і Риги (Латвія) з частотою польотів сім разів на тиждень.

Державіаслужба також схвалила збільшення кількості рейсів авіакомпанії SkyUp із Києва до Пардубіце (Чехія) з трьох до семи, з Києва до Львова та Запоріжжя - з чотирьох до семи.

Крім цього, Державіаслужба анулювала права авіакомпаній "Чорноморські авіалінії" та "Європа Ейр" на експлуатацію повітряних ліній в інших державах і право "ФАНейр" на регулярні повітряні перевезення з Києва до Батумі, Тбілісі (Грузія), Салонік, Афін (Греція), Тирани (Албанія), Болоньї (Італія), Стокгольма (Швеція), а також зі Львова до Афін і з Харкова до Тбілісі.

Читайте такожКуди найбільше літають з Києва: найпопулярніші авіамаршрути

Довідка УНІАН. Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві в 2016 році, засновником є компанія "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up. Перші чартерні польоти авіакомпанії SkyUp відбулись у 2018 році, а з кінця грудня вона запустила регулярні рейси.

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" заснована в 1992 році. Здійснює рейси до столиць і ключових міст Європи, Азії, Африки, СНД і США, забезпечуючи також стикування з маршрутами своїх міжнародних партнерів. Базовим аеропортом МАУ є міжнародний аеропорт Києва "Бориспіль".

ТОВ "Янейр ЛТД" (YanAir) зареєстровано 15 червня 2012 року в Житомирі. Авіакомпанія YanАir базується в аеропорту "Київ".

До складу флоту YanAir входять два літаки Boeing B737-400, два літаки Boeing B737-300, Airbus A320 і Airbus A321.