Площа музею перевищує 7000 кв м \ russianemirates.com

У Дубаї відкрився 3D музей Trick Art, який є єдиним у своєму роді на Близькому Сході. Масштаб закладу вражає - він займає два поверхи, а його площа перевищує 7000 кв м.

Читайте такожУ Дубаї з'явився "міст кохання"

У кожному куточку музею, починаючи від фасаду до зовнішніх стін, відвідувачів чекає якась барвиста оптична ілюзія. Твори мистецтва стають тривимірними для гостей закладу, передає russianemirates.com. Над створенням експозиції працювали близько 20 художників зі всього світу, які спеціально прилетіли в Дубай. На оформлення простору музею пішло майже півроку.

Відео дня

У музеї Trick Art туристів чекає захоплююча подорож в країну фантазій: політ на килимі-літаку, прогулянка через каньйон по натягнутому канату, плавання з акулами або експедиція вглиб небезпечних джунглів.

Музей розділений на дев'ять зон за темами: ілюзії, арабський світ, Єгипет, водне і тваринне царства, шедеври мистецтва, фентезі, ліс і гумористичний зал. Кожен експонат музею оживає, якщо подивитися на нього через об'єктив фотоапарата або мобільного телефона.

Раман Тіку, господар музею, заявив, що кожен експонат був з особливою ретельністю відібраний, відтворений і вручну розписаний художниками. Такий скрупульозний підхід дозволяє відвідувачам випробувати незвичайні емоції і буквально стати частиною арт-об'єкта.

«На різних етапах було задіяно декілька команд оформлювачів. Один колектив відповідав за виготовлення комп'ютерного макета, інший за його відтворення в павільйоні. Третя команда займалася оформленням художнього простору, четвертій був доручений пошук правильних відтінків. В музеї все повинно бути гармонійно: від освітлення до кондиціонування приміщення, адже тільки так можна домогтися бажаного ефекту».

На той момент, коли Тіку прийшла в голову ідея відкриття музею, він з дружиною вже володіли туристичним агентством в Дубаї. Бажання відкрити музей 3D мистецтва заволоділо ними близько шести років тому, коли вони поїхали у відпустку на Далекий Схід і відвідали подібний музей там.

Подружжя живе в Дубаї близько 30 років, воно хотіло подарувати місту щось захоплююче, що додало б ще один штрих до його яскравого портрету, тому поставили собі за мету відкрити не просто музей, а найбільший у світі.

«Ми хотіли привнести місцевий колорит, зробити акцент на визначні пам'ятки цієї прекрасної країни. В арабському павільйоні гості зможуть побачити на власні очі ринок спецій, човни абри, фонтан в торговому центрі Dubai Mall, а також першу космічну подорож ОАЕ, які присвячена експозиція, що зображає підйом державного прапора ОАЕ на Місяці».