фото УНІАН

Шукаєте цікавий напрямок для мандрівки, але щоб там було поменше туристів? На щастя існує досить багато захопливих міст, які вперто не вносять в списки обов'язкових для відвідування. В той час, як скарги на "туристичні нашестя" продовжують зростати в головних світових напрямках, навряд чи можна підібрати кращий час для поїздки в міста, які досі лишаються поза увагою.

Про це пише Forbes, перелічуючи низку столиць, непереобтяжених увагою мандрівників, але при цьому достойних уваги. Столиця України теж в цьому списку. Видання зауважує, що Київ часто називають "мистом золотих куполів". Українську столицю в статті називають "матір'ю східної слов'янської цивілізації".

Читайте також5 рок-концертів зими 2020 у Києві, які зарядять енергією на увесь наступний рік

Відео дня

"В цьому недооціненому місті можна щасливо гуляти годинами без страху, що доведеться битися з іншими туристами за простір. Не можна пропускати надзвичайний Михайлівський золотоверхий монастир, названий на честь святого-покровителя Києва. Місто багате на неймовірну архітектуру, мальовничі церкви й автентичні українські їдальні. Ні з чим не зрівняється збудована в 11 столітті Києво-Печерська лавра, включена в спадщину ЮНЕСКО. Монастир кілька годин буде тримати вас у захваті від його розгалуженої системи підземних ходів", - йдеться в статті.

Також у список недооцінених столиць Forbes увійшли канадська Оттава, хорватський Загреб, Сеул у Південній Кореї, столиця Словенії Любляна й болгарська Софія.