SkyUp в 2019 році перевезла 1,7 млн осіб / фото УНІАН

Українська авіакомпанія SkyUp Airlines за підсумками січня-грудня 2019 року перевезла понад 1,709 млн пасажирів.

Читайте такожАвіакомпанія SkyUp з травня запустити рейсі Одеса - Кріт

Як повідомила прес-служба авіакомпанії, минулого року було виконано 12198 рейсів.

Відео дня

Відзначається, що частки регулярних та чартерних рейсів в загальному обсязі перевезень майже однакові.

За даними прес-служби, в 2019 році компанія значно розширила регіональну і міжнародну польотну програму.

«Літаки SkyUp почали курсувати між Києвом, Запоріжжям, Одесою, Харковом і Львовом. З Києва і регіонів відкрилося майже 40 напрямків - розширили карту пунктів призначення і відкрили нові країни Європи (Італія, Франція, Іспанія, Греція, Португалія, Хорватія, Чорногорія, Чехія, Австрія, Албанія), Кавказ (Грузія, Вірменія), Близького Сходу (Єгипет, Ізраїль) і Південної Азії (Шрі-Ланка)», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що найбільш популярними напрямками регулярних рейсів стали Барселона, Тбілісі, Батумі, а чартери найчастіше літали в Шарм-ель-Шейх, Хургаду, Анталію.

Також в 2019 році SkyUp Airlines поповнив авіапарк п'ятьма літаками Boeing.

«За минулий рік флот лоукостера поповнився 5-ма літаками. Зараз у парку авіаперевізника 10 середньомагістральних літаків Boeing. З них 6 суден типу Boeing 737-800 NG на 189 місць, 2 Boeing 737-700 NG на 149 місць і 2 літаки Boeing 737-900 ER на 215 місць», - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що в 2019 році компанія розширила можливості базування своїх літаків.

«Тепер вони розміщуються не тільки в терміналі F аеропорту «Бориспіль», але і в аеропортах Харкова, Львова і Запоріжжя», - йдеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на бортах літаків авіаперевізника працюють 77 командирів, 92 других пілоти і 299 бортпровідників.

«Всього команда SkyUp Airlines налічує 667 фахівців. Продовжує працювати власна кадетська школа з підготовки пілотів і програма підготовки бортпровідників», - йдеться в повідомленні.

Також у прес-службі повідомили, що минулого року літаки авіакомпанії були оснащені роздвоєними закінцівками крила - вінглетами Split Scimitar, що сприяє поліпшенню аеродинаміки літаків і забезпечує економію пального.

«За рік літак з такими вінглетами економить 225 тис. літрів пального і на 586 тонн зменшить викиди вуглецю в атмосферу», - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, 21 травня 2018 року авіакомпанія SkyUp виконала два перших чартерних рейси за маршрутом Київ – Шарм-ель-Шейх (Єгипет). В кінці грудня 2018 авіакомпанія почала виконувати регулярні рейси.

Довідка УНІАН. Авіакомпанія SkyUp зареєстрована в Києві в 2016 році, а засновником є компанія "ACS-Україна" Тетяни Альби і Юрія Альби, яким також належить туроператор Join Up.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.