Ілюстрація / REUTERS

Уряд Італії ухвалив рішення закрити на в'їзд і виїзд 12 провінцій через коронавирус COVID-19.

Про це повідомляє НВ з посиланням на La Repubblica.

Зокрема закриють Ломбардію (столиця Мілан) і Венецію.

Відео дня

Крім Ломбардії і Венеції, на карантин закриють провінції Модена, Парма, П'яченца, Реджо-Емілія, Ріміні, Пезаро й Урбіно, Падуя, Тревізо, Асті й Алессандрія.

У всіх цих провінціях будуть закриті школи, музеї, театри та кінотеатри, культурні центри, а також спортзали та гірськолижні курорти. Торгові центри не будуть працювати у вихідні.

Бари та ресторани зможуть продовжити роботу якщо гарантують, що відвідувачі зможуть перебувати на відстані більше метра.

Читайте такожУ Нью-Йорку оголосили надзвичайний стан через коронавірус

Лікарям до 3 квітня заборонять брати відпустки.

За останню добу в Італії діагностували понад тисячу нових випадків захворювання. Загальна кількість інфікованих у цій країні складає 5 883.

Інфографіка: УНІАН

Як повідомляв УНІАН, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному місті Ухань. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

Станом на 7 березня в світі було зареєстровано 102 тис. 186 випадків захворювання на COVID-19, з них 3 тис. 491 летальний, водночас 57 тис. 389 (56,2%) осіб одужали.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.