Програму свята транслюватимуть до 21:00 / фото: УНІАН

В Одесі через карантин Гуморина вперше проходить в онлайн-режимі.

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні з ранку департамент культури і туризму Одеської міської ради запустив онлайн-програму Гуморини, традиційне святкування якої цього року скасовано через поширення COVID-19.

Читайте такожПережити карантин і не з'їхати з глузду: найкращі заспокійливі онлайн-трансляції природи (відео)

Відео дня

Згідно з анонсованою програмою, 1 квітня з ранку і до 21.00 на сайті департаменту транслюватимуть різні ролики. Серед них записи виступів відомих сатириків Михайла Жванецького та Романа Карцева, музичного гурту «Гроші вперед», архів святкових маніфестацій, різні слайд-шоу (карикатур, фото та ін.), звернення артистів Георгія Делієва, Бориса Барського, відео-замальовки тощо.

Як повідомляв УНІАН, перша Гуморина в Одесі відбулася в 1973 році. У 1976 році її заборонила влада України й Одеси. Відновилося свято сміху наприкінці 1980-х.

У 2014 році Гуморину скасували у зв'язку з 40-денним трауром, оголошеним за Героями Небесної Сотні, в 2015 році - через військові дії на сході країни, у 2016 році свято відбулося в усіченому форматі, у тому числі без карнавальної ходи, як зазначалося, у зв'язку з «несвоєчасністю такого свята». У 2017 році Гуморину знову відновили.

У 2020 році традиційне святкування скасували через карантин.

До речі, щоб вам не було сумно на карантині, раніше УНІАН.Туризм підготував топ-10 найкращих віртуальних екскурсій в Україні.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.