Аеропорт "Київ" у 2019 році планує збільшити пасажиропотік майже на 40%

За підсумками 2018 року пасажиропотік аеропорту становить 2,6 млн осіб, тоді як у 2019 році тут планують обслужити 3,6 млн пасажирів.

Міжнародний аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського, другий в Україні за пасажиропотоком, у наступному році планує обслужити 3,6 млн пасажирів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова ради директорів аеропорту "Київ" Денис Костржевський.

Читайте такожУ «Жулянах» будують нову секцію міжнародного терміналу (фото)

«Ми очікуємо, що за підсумком 2018 року наш пасажиропотік становитиме 2,6 млн осіб, а в 2019 році - 3,6 млн пасажирів», - сказав він. Тобто, заплановане зростання становитиме 38,46%.

Костржевський зазначив, що зростання пов'язане з пожвавленням ринку авіаперевезень.

«До речі, ми ростемо швидше за аеропорт «Бориспіль», - додав він.

У свою чергу, прес-секретар аеропорту «Київ» Галина Богданенко уточнила, що на початку року пасажиропотік за підсумками 2018 року планувався на рівні 2,8 млн осіб, проте у зв'язку з відходом авіакомпанії Fly Dubai і зменшенням частоти польотів авіакомпанії Nordica довелося переглянути показники пасажиропотоку.

Як повідомляв УНІАН, за підсумками 2017 року аеропорт «Київ» збільшив пасажиропотік на 64% - до 1,85 млн осіб.

Аеропорт «Київ» ім. І. Сікорського є одним із найстаріших аеропортів України і працює з 1924 року. У 2012 році було завершено реконструкцію аеропорту і будівництво відразу кількох нових терміналів, включаючи центральний термінал «А» і віп-термінал для бізнес-авіації.

Як повідомляв УНІАН.Туризм, Аеропорт «Київ» та залізничний вокзал з’єднають прямим тролейбусним маршрутом.