В Україні трьох туроператорів позбавили ліцензій

Загалом було проведено 13 перевірок за результатами яких виявилося, що лише 4 туроператори добросовісно виконують встановлені ліцензійні умови.

Мінекономрозвитку під час перевірок виявило порушення ліцензійних умов низкою туристичних операторів, внаслідок чого трьом із них анулювали ліцензії.

Про це повідомив заступник міністра економічного розвитку й торгівлі Михайло Титарчук на сторінці в Facebook.

"Три туроператори залишись без своїх ліцензій через ігнорування затверджених урядом умов. Що це означає? Що в Україні стане менше на кілька тисяч ошуканих туристів", - йдеться в повідомленні.

За його словами, анульовано ліцензії таким операторам: ТОВ "Мережа агенцій "Гарячі тури"", ПП "Лакі-тур" та ПП "Діоніс-Прага-Україна".

Читайте такожУкраїнцям дали поради перед сезоном відпусток

Титарчук також зазначив, що загалом було проведено 13 перевірок, три з яких - позапланові. "За їх результатами, виявилось, що лише 4 туроператори добросовісно виконують встановлені ліцензійні умови", - зазначив чиновник.

У випадку ще семи операторів - умови виконуються частково. Так компанії отримали від Департаменту розпорядження про усунення порушень. "Здебільшого, вони стосуються відсутності у керівників філій необхідного стажу в сфері туризму, не подані статистичні звіти, відсутність оновлених даних (гарантії банку, закриття філій, нові договори страхування) в органі ліцензування", - додав заступник міністра.

Нагадаємо, раніше Уряд України ухвалив ініційовані Мінекономрозвитку зміни до ліцензійних умов здійснення туроператорської діяльності, посиливши до них вимоги.