У центрі Одеси відкрили пам'ятник «співаючим котам» (фото)

Композиція «До-ре-мяу» складається з трьох котів-хуліганів.

Сьогодні в центрі Одеси відкрили пам'ятник «співаючим котам».

Як передає кореспондент УНІАН, скульптурну композицію встановлено на перетині вулиць Леонтовича та Пантелеймонівської.

Читайте такожУ центрі Одеси урочисто відкрили пам пам'ятник коту з планшетом (фото)

Автором композиції, що являє собою трьох «співаючих» котів у натуральну величину, є одеський скульптор Тетяна Штикало.

Фігурки котів прикріплені до фасаду розміщеної тут будівлі: один - на підвіконні, поруч, на виступі біля ганку - ще два. У котів широко відкриті пащі і створюється ефект, що зараз вони почнуть видавати звуки.

Як пояснила журналістам автор арт-об'єкта, тварини зроблені «не ідеально» (у одного кота, наприклад, порване вухо, в іншого - немає хвоста) спеціально, оскільки вона прагнула відтворити реальне життя вуличних одеських котів.

«Їх потріпало життя. І, зрозуміло, швидше за все, вони не співають, а кричать, чим добряче дратують городян, особливо в березні», - сказала Штикало.

Як зазначається, композиція під назвою «До-ре-мяу» зроблена з епоксидної смоли, прототипами трьох «котів-хуліганів» стали понад десяток реальних тварин.

Створена скульптура в рамках проекту «Одеські коти». Поруч з нею - табличка, на якій зазначається скульптор, назва об'єкта і матеріал, з якого він виготовлений.

Передбачається, що «співаючі коти» увійдуть до туристичного маршруту міста.

Відкриття цієї композиції викликало ажіотаж, велика кількість людей прагне сфотографуватися поряд зі скульптурою.

Як повідомляв УНІАН, проект «Одеські коти» - серія скульптур, розташованих у найбільш незвичайних місцях Одеси (на дереві, на даху тощо).

Концепція проекту (за принципом Вроцлавських гномів) полягає в тому, що скульптурки являют собою фігурки котів у натуральну величину - своєрідні застиглі епізоди з повсякденного життя. Наприклад, кіт спить, звісивши лапку, п'є воду з фонтану та ін.