Українцям рекомендують утриматися від поїздок до країн, найбільш уражених коронавірусом

Дипломати радять громадянам України, які продовжують перебувати у країнах, де зареєстровано випадки інфікування COVID-19, виявляти підвищену увагу та обережність.

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених коронавірусом COVID-19.

Читайте такожІталія через коронавірус закриє на карантин 12 провінцій

Про це йдеться у рекомендаціях зовнішньополітичного відомства, розміщених на сайті консульської служби МЗС.

«У зв’язку із стрімким поширенням у світі захворювання, викликаного новим типом коронавірусу COVID-19, МЗС рекомендує громадянам України тимчасово утриматися від поїздок до країн або окремих територій держав, найбільш уражених вірусом», - йдеться в рекомендаціях.

У міністерстві наголошують, що українцям, які продовжують перебувати у країнах, де зареєстровано випадки інфікування COVID-19, необхідно виявляти підвищену увагу і обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів.

МЗС також закликає громадян України повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на веб-ресурсі «Друг» і стежити за рекомендаціями щодо ситуації в окремих країнах, розміщених на сайті відомства.

«У разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю і здоров’ю, рекомендуємо громадянам України невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України або на цілодобову «гарячу лінію» МЗС України: +38 044 238 16 57, адреса електронної пошти: cons_or@mfa.gov.ua», - повідомили у МЗС.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці грудня 2019 року влада Китаю повідомила про спалах пневмонії невстановленого походження в місті Ухань. Збудником захворювання став новий тип коронавірусу. Вірус передається від людини до людини, інкубаційний період становить близько двох тижнів.

Всесвітня організація охорони здоров'я 30 січня 2020 року оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення в зв'язку з поширенням коронавірусу з Китаю.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.