Qantas і Air France-KLM скорочують рейси через коронавірус

В основному скасовуються рейси в країни азіатського регіону - очікувана кількість перевезених пасажирів тут знизиться на 31% порівняно з минулим роком.

Австралійська Qantas Airways оголосила, що скасовує майже чверть рейсів, запланованих на найближчі півроку, через поширення коронавірусу в Європі та Північній Америці.

Читайте такожМАУ скасувала деякі рейси до 16 країн світу через коронавірус

В основному скасовуються рейси в країни азіатського регіону - очікувана кількість перевезених пасажирів тут знизиться на 31% порівняно з минулим роком. На американських напрямках цей показник знизиться на 19%, а у Великобританії і з неї літаками Qantas полетять на 13% менше пасажирів, прогнозує авіакомпанія, передає kommersant.

Крім неї про скасування рейсів повідомила і Air France-KLM. Компанія оголосила, що тільки в березні через епідемію коронавіруса не будуть виконані понад 3,6 тис. рейсів. Так, по Європі будуть скасовані 25% від запланованих раніше рейсів.

Минулого тижня Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) заявила, що через поширення COVID-19 авіакомпанії недорахуються за підсумками 2020 року як мінімум $63 млрд. При великому ж поширенні вірусу втрати можуть досягти $113 млрд.

Підписуйтесь також на Телеграм-канал УНІАН.Туризм.