Австрія, Чехія та Данія поповнили список країн, які залишилися відкритими для вакцинованих українців

Без жодних додаткових умов до цих країн можуть потрапити лише повністю вакциновані українці.

Австрія, Чехія та Данія поповнили список країн, які вирішили залишитися відкритими для вакцинованих туристів з України після її виключення з "зеленого списку" Євросоюзу.

Про це у своєму Twitter повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зокрема, Австрія зберегла повноцінний безвізовий в’їзд для українців, які пройшли повний курс вакцинації – без реєстрації та без карантину. При цьому Австрія визнає всі вакцини від коронавірусу, які використовуються в Україні. Підтвердження вакцинації може бути в додатку "Дія", роздруковане з QR-code чи в формі "жовтого сертифікату".

А ось всім іншим мандрівникам доведеться пройти реєстрацію Pre-Travel-Clearance-PTC протягом 72 годин до в'їзду, надати негативний результат ПЛР-тесту або тесту на антиген, а по прибуттю в Австрію відправитися на 10-денний карантин, який може бути припинений при пред'явленні негативного результату тесту, але не раніше ніж на 5 день після в'їзду.

Читайте такожНам тут раді: які країни Європи визнають CoronaVacПідлітки у віці від 12 до 18 років, які в'їжджають разом з вакцинованими дорослими, потребують тесту, але не підлягають карантину. До неповнолітніх, які подорожують самостійно, застосовуються звичайні правила в'їзду.

У свою чергу Чехія вирішила залишитися відкритою для подорожей вакцинованих українців за тих же умов, що і раніше. Тобто без додаткових умов в країну можуть потрапити ті туристи з України, які пройшли повний курс щеплень вакциною, визнаною ЄС, а саме: Vaxzevria (AstraZeneca), Spikevax (Moderna), Comirnaty (Pfizer/BioNTech). Для підтвердження вакцинації Чехія визнає сертифікати з додатку "Дія" – паперові та електронні.

Невакциновані українці не можуть потрапити до Чехії без поважної причини.

Крім того, Данія зберегла можливість в'їзду для повністю вакцинованих українців (визнаються вакцини Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Janssen/Johnson & Johnson, Spikevax/Moderna та Vaxzevria/Oxford–AstraZeneca). Також можна в'їхати до країни, якщо підтвердити одужання від COVID-19. В іншому випадку, мандрівники повинні зробити тест на COVID-19 протягом 24 годин після прибуття до Данії та самоізолюватися без зайвого зволікання на 10 днів. Самоізоляція може бути припинена на основі негативного тесту на COVID-19, зробленого не раніше, ніж на четвертий день після в’їзду до Данії.

Як повідомляв УНІАН, раніше стало відомо, що не закритиватимуть кордони для мандрівників з України Кіпр, Естонія, Хорватія та Нідерланди. Детальніше читайте в нашому окремому матеріалі, який оновлюватиметься відповідно до появи свіжої інформації по іншим країнам.