Ілюстрація / REUTERS

У Посольстві Чехії роз'яснили, що у Києві видача робочих віз залишається призупиненою, а інформація про відновлення візової діяльності не відповідає дійсності.

Про це УНІАН повідомили у чеській дипломатичній установі в Україні.

«У зв’язку з неточною інформацією у ЗМІ Посольство Чеської Республіки у Києві заявляє про спростування інформації щодо відновлення візової діяльності від понеділка, 25 травня 2020 року», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Чеські дипломати звернули увагу, що українські ЗМІ повідомили, що «Посольство Чеської Республіки в Києві від 25 травня відновлює візову діяльність і розпочинає прийом документів для опрацювання нових заяв. Ця інформація не відповідає дійсності».

Читайте такожНизка країн ЄС потребують десятки тисяч заробітчан з України - Пристайко

«У консульському відділі Посольства Чеської Республіки у Києві діяльність з надання віз/дозволів на проживання і надалі призупинена. Тому ми просимо про те, аби ніхто не приходив до консульського відділу, оскільки він і досі залишається повністю закритим для громадськості. Наразі невідомо, коли візова діяльність буде повністю відновлена», - наголосили у посольстві.

Водночас, як роз'яснили чеські дипломати, візову діяльність у п’ятницю, 22 травня, частково відновило лише Генеральне консульство Чеської Республіки у Львові.

Окремо, на сайті посольства сказано, що у Львові «перед консульством потрібно строго дотримуватися всіх чинних протиепідемічних заходів, включаючи дотримання двометрової відстані, та керуватися вказівками Національної гвардії».

Також до приміщення консульства впускатимуть лише тих осіб, які заздалегідь зареєструвались (з відповідною інформацією можна ознайомитись за посиланням).

«Перед входом до консульства всім доведеться пройти вимірювання температури - якщо вона вище 37°C, або якщо особа має симптоми захворювання, вона не буде впущена до консульства. При вході та протягом усього перебування в залі очікування консульства кожен зобов’язаний носити захисну маску, що закриває ніс та рот. Крім того, при вході кожен зобов’язаний здійснити дезінфекцію рук, засоби будуть розташовані поруч із входом у зал очікування. Візову заяву, її складові чи будь-який інший документ не можна подавати у пластиковому файлі (не стосується заламінованих документів)», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, раніше видання Radio Prague International поширило інформацію, що Посольство Чехії в Києві відкриє консульський відділ у понеділок, 25 травня.